Hyppää sisältöön

Iivo Niskanen on ennätyskovassa kesäkunnossa – karisti muut maajoukkuehiihtäjät kannoiltaan Vuokatin vaaroilla

Iivo Niskanen ja Laura Mononen voittivat Vuokatin Aateli Racen, jossa maajoukkuehiihtäjät testasivat kesäkuntoaan mäkisissä maastoissa.

hiihtäjä Iivo Niskanen
Iivo Niskanen voitti hiihtäjien kesäkilpailun Vuokatissa ylivoimaisesti. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle
Emma Hyyppä

Hiihdon kaksinkertainen olympiakultamitalisti Iivo Niskanen on voittanut Vuokatin Aateli Racen viidennen kerran peräkkäin. Niskanen oli ylivoimainen sekä juoksu- että hiihto-osuuksilla Vuokatin rankoissa vaaramaastoissa.

Niskanen osoitti, että kesäharjoittelu on purrut mainiosti, sillä hän pinkoi maastojuoksussa uuden rataennätyksen. Hän pääsi lähtemään 15 kilometrin rullahiihtoon mukavalta etumatkalta.

– Juoksu oli hyvä, ja oli hyvä lähteä tekemään rentoa omaa hiihtoa. Tasasella kyydillä, ehkä pikkuisen liian ahnaasti rullaradalta tuli tultua tänne, oli ehkä parhaat eväät syöty tai päästi itsensä liian helpolla tuohon nousuun, sanoi Niskanen tiedotteessa.

Niskanen voitti kilpailun reilun kahden minuutin erolla toiseksi tulleeseen Markus Vuorelaan. Perttu Hyvärinen ja Miska Poikkimäki kävivät tiukan kamppailun kolmossijasta, jonka Hyvärinen otti nimiinsä kuuden sekunnin erolla nuorten maajoukkuemies Poikkimäkeen.

Niskanen väläytteli hyvää juoksukuntoa jo toukokuussa Helsinki City Runin puolimaratonilla. Hän oli hyvässä vauhdissa ja kilpailussa toisena, mutta juoksi vahingossa väärälle reitille.

Laura Mononen toiseen mestaruuteen Vuokatissa

Myös juoksussa Suomen mestaruuksia haalinut maajoukkuehiihtäjä Johanna Matintalo jätti keskiviikkoaamun maastojuoksuosuuden väliin. Voittoon juoksi Laura Mononen, joka sai pidettyä ykkössijansa myös rullahiihto-osuuden loppuun asti.

10 kilometrin rullahiihdossa maajoukkuenainen Anne Kyllönen paranteli asemiaan ja sijoittui toiseksi. Kerttu Niskanen oli kolmas.

Johanna Matintalo hiihti kovimman osuusajan, mutta juoksulla itseään jo väsyttänyt Mononen puristi sekunnin päähän ja kokonaiskilpailun voittoon.

– Varmuuden vuoksi pistin vauhtia alkuun, etteivät heti saa kiinni. Vedin kovaa sen rullaradan, ja rennommin sitten sen pyörätien. Lopussa tuli henkinen lösähdys, en ihan jaksanut painaa ylös asti. Eväät oli syöty ennen nousua, kertoi Mononen.

Lue myös:

Puolimaratonilla kilpaillut Iivo Niskanen erehtyi kakkospaikalta maratonreitille Helsingissä – kilpailujohtaja pahoitteli: "Se oli meidän virheemme"

Huippu-urheiluyksikkö jakoi talvilajeille uudet tuet: maastohiihdosta pois, taitoluistelulle ja lumilautailulle lisää rahaa

Kuusamo ja Lahti pysyvät maailmancup-kalentereissa – Salpausselällä hiihdetään viestejä

Suosittelemme sinulle