Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Venezuelan hallitus väittää estäneensä vallankaappauksen

Kaappaajien tarkoituksena oli tappaa presidentti Maduro.

Nicólas Maduro
Kaappaajien tarkoituksena oli tappaa Venezuelan presidentti Nicolas Maduro. Kuva: Miraflores / EPA-EFE
Ismo Savolainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Venezuelan sosialistisen hallinnon virkamiehet sanovat estäneensä sotilaiden ja eläkkeelle jääneiden poliisien vallankaappauksen viikonloppuna.

Kaappaajien tarkoituksena oli tappaa presidentti Nicolas Maduro sekä hänen läheisiä poliittisia liittolaisiaan. Kaappausta yrittäneet olisivat nostaneet maan johtajaksi kenraalin.

Suunnitelmana oli pommittaa keskeisiä valtion rakennuksia sekä vallata strategisesti tärkeitä paikkoja pääkaupunki Caracasissa ja sen läheisyydessä..

Hallituksen edustajat ovat kertoneet viime vuosina useista vallankaappausyrityksistä, mutta heillä ei ole ollut kovin paljoa tai ei ollenkaan todisteita syytöksiensä tueksi.

Venezuelan tilanne on aiheuttanut kitkaa myös Yhdysvaltain ja Venäjän välille. USA tukee väliaikaiseksi presidentiksi julistautunutta Juan Guaidoa, Venäjä puolestaan presidentti Maduron johtamaa hallintoa.

Välejä saattaa parantaa Venäjän keskiviikkoinen ilmoitus, että se vetää keväällä lähettämänsä sotilasteknikot pois Venezuelasta.

Aiheesta lisää:

Venezuelan Guaidó valmis keskustelemaan USA:n armeijan kanssa yhteistyöstä Maduron syrjäyttämiseksi

Venezuelan tilanne kiristyi: Opposition Guaido väitti, että presidentillä ei ole armeijan tukea, Maduron mukaan vallankaappausyritys torjuttiin

Suosittelemme