6 vuotta
Jari Aarnioon kohdistunut rikosprosessi on kestänyt tähän mennessä kuusi pitkää vuotta.
Vuonna 2013 marraskuussa Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio oli lähdössä töihin kotoaan Helsingissä.
Aarnio ei koskaan saapunut kotinsa läheisyydessä sijaitsevalle työpaikalleen Helsingin poliisilaitokselle. Hänet napattiin kiinni, kun hän astui ulos kotitalostaan.
Alkoi vuosituhannen rikostarina, jossa vauhtia ja käänteitä on riittänyt.
Aluksi Aarniota epäiltiin muun muassa törkeistä virkarikoksista ja lahjusrikoksesta Trevoc-seurantalaitteisiin liittyvässä tutkinnassa.
Todellinen pommi räjähti joulukuussa vuonna 2013, kun Aarnio vangittiin epäiltynä törkeistä huumerikoksista.
1 vuosi 8 kuukautta
Se oli rangaistus, jonka Helsingin käräjäoikeus langetti Aarniolle kesäkuussa 2015.
Tuomio tuli Trevoc-seurantalaitteisiin liittyvässä jutussa muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen ottamisesta.
3 vuotta
Helsingin hovioikeus kovensi käräjäoikeuden antamaa Trevoc-seurantalaitteisiin liittyvää tuomiota. Hovioikeus määräsi Aarniolle kolmen vuoden ehdottoman tuomion. Tämä tuomio on lainvoimainen.
791 kiloa hasista
Käräjäoikeus ja hovioikeus ovat katsoneet, että Jari Aarnio on ollut niin sanottu Pasilan mies, joka toi maahan ja levitti 791 kiloa hasista.
6 tynnyriä
Käräjäoikeus ja hovioikeus totesivat, että hasishuume tuotiin Suomeen kuudessa tynnyrissä.
64 800 euroa
Poliisi löysi esitutkinnassaan vuonna 2014 Aarnion Porvoossa sijaitsevan talon pihalta kukkapenkkiin piilotetun ämpärin. Sieltä löytyi käteistä rahaa 64 800 euroa.
Aarnion puolustus sanoi, että kyseessä on lavastus. Käräjäoikeus ja hovioikeus katsoivat, että Aarnio itse oli piilottanut huumekaupasta saamiaan rahoja.
447 000 euroa
Aarnio sanoi oikeudessa, että hänen käytössään olleet 447 000 euroa oli saatu eräältä liikemieheltä, jolle Aarnio oli tehnyt turvallisuusasiantuntijan töitä. Oikeus ei tätä uskonut, vaan katsoi, että myös nämä rahat oli saatu huumekaupasta.
1 306 000 euroa
Hovioikeus pysyi käräjäoikeuden päätöksessä, jonka mukaan Aarnio velvoitetaan maksamaan valtiolle rikoshyötynä 1 306 000 euroa. Lisäksi Aarnio menettää valtiolle rikoshyötyänä Porvoossa sijaitsevan kiinteistönsä.
13 vuotta
Jari Aarniolla on nyt yhteensä 13 vuoden pituinen ehdoton vankeustuomio. Hovioikeus langetti Aarniolle 10 vuoden huumetuomion.
Tätä ennen hänet on tuomittu kolmen vuoden pituiseen vankeuteen Trevoc-seurantalaitteisiin liittyvässä jutussa.
3 vuotta 6 kuukautta
Jari Aarnio on istunut tähän mennessä tutkintavankeudessa 3 ja puoli vuotta. Hänet on ehditty vapauttaa tutkintavankeudesta useita kertoja rikosprosessin aikana.
Hovioikeus määräsi Aarnion heti vangittavaksi huumetuomion jälkeen.
3 vuotta
Tällä hetkellä Aarniolla on siis yhteensä 13 vuoden vankeustuomio.
Koska Aarnio on ensikertalainen, hän istuu saamastaan tuomiosta puolet eli kuusi ja puoli vuotta.
Aarnio on istunut tähän mennessä tutkintavankeudessa kolme ja puoli vuotta. Tämä aika vähennetään hänen vankeusrangaistuksestaan.
Käytännössä Aarniolle jää siis jäljelle vankeustuomiota kolme vuotta.
Lue lisää:
Rikosoikeuden professori: Aarnion rikosvyyhti on Suomen rikoshistoriassa omassa luokassaan