Hyppää sisältöön

Forssalainen DA-Group ostaa oululaisyrityksen

Forssalainen teknologiakonserni DA-Group ostaa oululaisen Creowave Filters Oy:n.

Forssassa tehdään muun muassa avaruusteknologiaa. Nykyään yhtiö toimii Sanoman vanhassa painotalossa. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Nina Keski-Korpela

Kaupan jälkeen Creowave Filters Oy jatkaa toimintaansa DA-Groupin tytäryhtiönä. Johto ja henkilöstö jatkavat nykyisissä tehtävissään.

DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi kertoo yhtiön tiedotteessa, että toimipisteen saaminen Ouluun tuo DA-Groupille tärkeän strategisen jalansijan pohjoisessa kasvukeskittymässä.

Yhtiöt tähtäävät radiotaajuussuodattimien kansainvälisille markkinoille. Suodattimia käytetään esimerkiksi matkapuhelinverkkojen mittauksissa. Yhtiöt ovat tehneet jo aiemmin yhteistyötä elektroniikkavalmistuksessa.

Creowave Filtersin asiakkaina on pääasiassa mobiiliverkkojen tukiasemaliiketoiminnassa mukana olevia kansainvälisiä tietoliikenneyhtiöitä. Vuonna 2013 perustettu yhtiö työllistää Oulussa yhdeksän henkilöä.

DA-Group suunnittelee ja valmistaa vaativia huipputeknologian ja elektroniikan kokonaisratkaisuja teollisuusyrityksille sekä puolustus- ja avaruusteollisuuteen. Vuonna 1995 perustettu yhtiö työllistää yli sata ammattilaista. Päätoimipaikka on Forssassa sekä toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Turun seudulla. Liikevaihtoa oli vuonna 2018 vajaat kahdeksan miljoonaa euroa.

Suosittelemme sinulle