Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Mira Potkonen upeasti finaaliin Euroopan kisoissa

Nyrkkeilijä Mira Potkonen oli hyvässä välieräiskussa Euroopan kisoissa.

MIra Potkonen
MIra Potkonen Kuva: AOP
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Mira Potkonen oli varmistanut Suomelle jo aiemmin ensimmäisen mitalin Minskissä käytävistä Euroopan kisoista.

Suomalainen kohtasi perjantaina 60–kiloisten välierässä moninkertaisen arvokisamitalistin Anastasia Beljakovan.

Tasainen avauserä kääntyi Potkoselle, kun venäläinen sai erän lopulla varoituksen lyötyään siniasuista suomalaista takaraivoon.

Potkonen oli vahvimmillaan toisessa erässä, jossa oli selvästi aktiivisempi ja tarkempi Beljakovaa, joka joutui kerran hakemaan vauhtia jopa polviltaan.

Viimeisessä erässä Potkonen hallitsi keskikehää, teki tarvittavan, eikä päästänyt vastustajaa missään vaiheessa takaa-ajoon.

Neljä ottelun tuomaria katsoi Potkosen selvästi vahvemmaksi, mutta guatemaalainen tuomari näki ihmeellisesti ottelun päätyneen tasoihin.

Potkonen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa

Ehkä hieman yllättäen Potkonen ei ollut tyytyväinen omaan taktiikkaansa, vaikka se riitti kovan vastustajan kukistamiseen.

– Oli hiukan hankalaa. Minun piti pitää painetta koko ajan ja prässätä enemmän, mutta en sen toteutuksessa niin hyvin onnistunut.

Beljakova, 26, on maailmanmestari, Euroopan mestari ja Rio de Janeiron olympiapronssinainen.

Potkonen, 38, oli Suomen ainoa mitalisti Rio de Janeiron kesäolympialaisissa 2016. Siellä Potkonen seisoi samalla pronssikorokkeella Beljakovan kanssa.

Potkonen saa sunnuntaina kello 12.15 alkavassa finaalissa vastaansa sarjan ykkössijoitetun, Irlannin Kellie Harringtonin, joka päihitti kaikin tuomariäänin Ruotsin Agnes Alexiussonin.

Hallitseva maailmanmestari Harrington ei ollut kuitenkaan erityisen vakuuttava välierissä. Potkonen on nujertanut viimeksi Harringtonin viime vuoden EM-kisojen välierissä.

– Tiukkaa vääntöä odotan siitäkin. Sunnuntaina pitää parantaa tosi paljon, totesi Potkonen.

Suosittelemme