Hyppää sisältöön

Keinänen hävisi välieränsä Euroopan kisoissa ja otti pronssia

Titta Keinänen jäi pronssille Euroopan kisoissa.

Titta Keinänen on Suomen ykköskarateka. Kuvassa Keinänen on vuoden 2018 MM-kisoissa. Kuva: AOP
Kirsi Teiskonlahti,
Maija Kautto

Karateka Titta Keinänen hävisi kumiten 68-kiloisten sarjan välierän Turkin Meltem Hocaoglua vastaan. Hocaoglu eteni finaaliin tuomariäänin 5–0. Pisteet ottelussa jäivät tasan 0–0.

– Aika kovasti harmittaa tuo häviö. Pienestä oli kiinni. Olisin pystynyt vielä parempaan, mutta pronssille jäin. Ottelu oli tiukka. Lähdimme molemmat aika tarkasti ottamaan. Pistesuorituksia ei lopulta tullut, vaikka lähellä kävi useampi, Keinänen kertoi ottelusta Yle Urheilulle.

Tuomariäänetyksen tulos yllätti Keinästä hieman.

– Ottelu ei ihan niin selvältä tuntunut. Ansaittu voitto se oli hänelle kuitenkin.

Viime vuonna kaksikko kohtasi neljästi. Tuolloin voitot menivät tasan 2–2.

Tappio tarkoittaa sitä, että Keinänen nappaa pronssia Euroopan kisoista Minskistä. Tappion takia Keinänen ei saavuttanut olympiapaikkaa Tokioon Valko-Venäjältä.

Alkulohkonsa Keinänen selvitti kisoissa tappioitta. Hän jäi kuitenkin lohkonsa kakkoseksi kahden tasapelin vuoksi.

Euroopan kisoissa Keinänen otteli ensimmäistä kertaa mallilla, jossa käydään ensin alkulohkovaihe, minkä jälkeen vuorossa ovat jatko-ottelut.

– Oli tavallaan aika kiva otella useampi ottelu. Tiesin, että on mahdollisuus mitaliin, vaikka ensimmäinen kierros menisi miten. Se toi tiettyä rentoutta. Tykkäsin kovasti.

Keinäsen kausi päättyi Minskiin. Edessä on peruskuntokausi, ja seuraava kausi alkaa ensi syksynä. Kokonaisuudessaan kausi on ollut suomalaiselle onnistunut. Keinänen saavutti EM-pronssia ja nyt toisen pronssin Minskistä.

Tähän mennessä Suomi on tuplannut mitalisaaliinsa Euroopan kisoissa neljän vuoden takaisiin, edellisiin kisoihin nähden. Tuolloin suomalaisurheilijoita oli mukana 60, nyt vain 35.

Mitaleita Suomi on saavuttanut kaksi: Keinäsen pronssin ja nyrkkeilijä Mira Potkosen mitalin, jonka väri ratkeaa sunnuntaina. Potkonen voittaa joko kultaa tai hopeaa.

Muokattu 29.6.2019 kello 17:01: Lisätty Keinäsen kommentit.

Lue myös:

Titta Keinänen otteli mitaleille Euroopan kisoissa – mitalin väri voi vielä kirkastua

Titta Keinäsen kausi huipentuu olympiapaikan tavoitteluun lauantaina – "Suurimman osan olen voittanut sekä hävinnyt, tiukkaa tulee"

Suosittelemme sinulle