Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Yhteinen verkosto käyttöön Forssan seudulla – järjestelmästä etua yrittäjille, asiakkaille ja työtä etsiville

Forssan yritysten yhden luukun periaate on herättänyt kiinnostusta Kanta-Hämeen ulkopuolella. 

Tummahiuksinen nainen tehdaskujalla hymyilee kameralle
Yrittäjä voi tavata kenet tahansa yrityspalveluverkostosta ja tieto verkoston sisällä kulkee, kertoo Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Forssan seudulla on otettu käyttöön useiden toimijoiden yhteinen asiakkuudenhallintarekisteri.

Uuden järjestelmän ansiosta esimerkiksi lounaishämäläinen yrittäjä voi asioida helposti kenen kanssa tahansa, koska tiedot löytyvät rekisteristä helposti. Lisäksi verkoston yritykset voivat jakaa nykyistä helpommin tietoa ja osaamista keskenään.

Näin laaja toimintamalli on ensimmäinen koko Suomessa. Ainutlaatuista on se, että mukana järjestelmässä ovat seudun kaikki kunnat, koulutus ja työllisyyspalvelut.

Yhteistyömuoto on herättänyt kiinnostusta ympäri Suomen. Kesän aikana useammastakin kaupungista on tulossa toimijoita tutustumaan Forssan seudun malliin, kerrotaan Forssan Yrityskehityksestä.

Seudulle lisää elinvoimaa

Ammatillisen koulutuksen kannalta on tärkeää, että verkostossa jaetaan tietoa työpaikoista ja muista mahdollisista yritysten kehittämistarpeista. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän rehtori Maaria Silvius kertoo, että hyvän yritysyhteistyön kautta opiskelijat hyötyvät seudun verkostoista ja työpaikat saavat oikeanlaista työvoimaa

Forssan Yrityskehitys Oy:n mukaan idea yhteisestä asiakkuudenhallintarekisteristä on syntynyt yhteisen tekemisen tuloksena. Tavoitteena on muun muassa kehittää seudullista elinvoimaisuutta.

Suosittelemme sinulle