Hyppää sisältöön

Kaksi tappiota ja kotiin! ENCEn taival Kölnin suurturnauksessa päättyi pannukakkuun

Suomalainen ENCE hävisi keskiviikkona Team Vitalitylle ja putosi jo nyt jatkosta Kölnin ESL One -turnauksessa.

Aleksi "allu" Jalli
Aleksi "allu" Jallin tähdittämän ENCEn matka Kölnissä päättyi pettymykseen. Kuva: Adela Sznajder / ESL
Otto Rönkä

Counter-Strike: Global Offensive on raaka peli ja sen sai todistaa keskiviikkona Suomen ylpeys ENCE. Suurin odotuksin Kölnin ESL One -turnaukseen lähtenyt maailmanrankingin kakkonen taipui ranskalaiselle Team Vitalitylle kartoin 1-2 ja putosi jatkosta.

Ennakkosuosikkeihin lukeutunut ENCE hävisi molemmat ottelunsa Kölnissä. Tiistaina suomalaisviisikko hävisi Mirage-kartassa käydyn avauskierroksen matsinsa yllättäen tanskalaiselle Heroicille 10-16.

Alemmassa jatkokaaviossa vastaan tullut Vitality oli jo ennakkoon kova pala, onhan ranskalaistiimi maailmanrankingin kolmas. Tiukka kamppailu päättyi lopulta karttalukemiin 16-9, 12-16, 16-9.

ENCEn peli ei missään nimessä kulkenut odotetusti kahdessa turnausottelussa. Kuukauden lepotauolta servereille palannut joukkue oli Heroicia vastaan kuin varjo kevään oivasta vireestään. Vitalitya vastaan nähtiin tuttua kirivaihdetta, mutta siimaa annettiin liikaa ja vastustaja oli vain lopulta parempi.

Tulos on suomalaistiimin kannalta eittämättä valtaisa pettymys. ENCEn odotettiin etenevän vähintään viikonloppuna Lanxess Arenalla pelattavaan finaalivaiheeseen, ja väläyteltiinpä joukkueen olevan jopa voittajakandidaatti – tai ainakin vähintään haastaja maailmanykköselle Team Liquidille.

Sen sijaan kisamatka päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Vuosi sitten ENCE jäi myös pudotuspelien ulkopuolelle, mutta toisaalta ratkaiseva tappio tuli tulevaa mestaria Natus Vincereä vastaan.

Kasvojenpesun paikka koittaa kahden viikon päästä. ENCE on kutsuttu Chicagon IEM -turnaukseen, joka pelataan Yhdysvalloissa 18.–21. heinäkuuta.

Kölnin ESL One -turnauksen pudotuspelit ja loppuottelu näkyvät suorana Yle Areenassa 5.–7.7..

Suosittelemme sinulle