Hyppää sisältöön

Naisten MM-jalkapallo keräsi Ylen kanavilla upeat katsojaluvut

Naisten huippujalkapallo löysi tänä kesänä Suomessa uskollisen ja innokkaan yleisön.

USA:n ja Hollannin välinen loppuottelu kiinnosti suomalaisia: tv:stä finaalia seurasi keskimäärin yli puoli miljoonaa katsojaa. Kuva: Maja Hitij / Getty Images

Naisten jalkapallon MM-kisat olivat viime viikkoina Ylen tv-kanavilla ja Yle Areenassa suosituimpien ohjelmien joukossa.

Eniten yleisöä keräsi sunnuntaina pelattu USA:n ja Hollannin välinen loppuottelu, jota seurasi televisiossa keskimäärin 535 000 ja parhaimmillaan 699 000 katsojaa. Se oli Suomessa viikon neljänneksi katsotuin ohjelma.

Lauantain pronssiottelun keskikatsojamäärä ylsi televisiossa 324 000 henkilöön.

– Jalkapallon MM-kisat kasvoivat kesän ilmiöksi ja olemme iloisia, että pystyimme omalta osaltamme nostamaan naisjalkapalloilun huumaa. Tavoitimme sisällöillämme myös paljon uusia jalkapallon ystäviä. Katsojaluvut, nettiluvut ja palautteet kertovat, että onnistuimme jälleen kerran luomaan merkittävän kokonaisuuden suomalaisille, toteaa MM-kisojen sisältötuottaja Antti Ennekari.

Yle toteutti naisten kisat isommin kuin koskaan. Ylen kanavilla nähtiin kesä–heinäkuun aikana kisojen kaikki 52 ottelua – suomeksi ja ruotsiksi selostettuina. Lähetystunteja oli noin 160.

– Ylellä on aina ollut ammattitaitoinen ryhmä tekemässä arvokisoja ja niin oli tälläkin kertaa. Erityismaininnan ansaitsevat varsinkin monet uudet asiantuntijat, jotka ottivat lähetykset haltuun kokeneempien kollegoidensa lailla, Ennekari sanoo.

Yle sai runsaasti hyvää palautetta naisten jalkapallon MM-televisioinnista ja naisurheilun vahvasta esiin nostamisesta.

Lue myös:

Kohuttu Megan Rapinoe tyhjensi MM-kisojen palkintopöydän ja vihjaili päräyttävistä mestaruusjuhlista: "Aurinkolaseille tulee käyttöä"

Vaivaako arvokisoista tuttu tyhjyyden tunne MM-futiksen jälkeen? Osa tähdistä pelaa jo seurajoukkueissaan

Elä uudelleen huimat MM-kisat! Katso Ylen upea kooste kesän jalkapallojuhlasta

Kommentti: Naisten MM-futiksessa nähtiin povattu suosion räjähdys! Toivottavasti Fifa ei hölmöile jatkossa, vaikka Suomi voisi hyötyä siitä

Yhdysvaltalaisfanien nolaama Donald Trump onnitteli joukkuetta mestaruudesta – kommentoi ristiriitaisesti kahta tulikuumaa puheenaihetta

Yhdysvallat on jälleen jalkapallon maailmanmestari! 180-senttinen Hollannin muuri piti joukkueensa mukana pelissä, kunnes Megan Rapinoe iski rangaistuspotkusta – katso huippuhetket

Suosittelemme sinulle