Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Keskussairaala julkaisi poikkeuksellisen räväkän rekrytointi-ilmoituksen – sairaalan johto veti herneet nenään

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin raflaava rekrytointi-ilmoitus poistettiin sosiaalisesta mediasta kesken hakuajan.

Eksote rekrytointisomemainos
Tämä kuva oli liikaa osalle Eksoten johdosta ja luottamushenkilöistä. Kuva: Kuvakaappaus Eksoten somemainoksesta
Ulla Ylönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotea riivaa krooninen lääkäripula. Tilanne on pahin päivystyksessä, johon perinteisesti palkataan nuoria lääkäreitä.

Eksoten viestintä, mainostoimisto ja Eksoten päivystys ideoivat kampanjan, jonka johtotähdeksi nostettiin nuoriin vetoava ilmoitus. Se julkaistiin juhannuksen alla sosiaalisessa mediassa.

Kuvassa paidaton nuorimies nojailee virvoitusjuomalasia pidellen avoautoon.

Auto näyttää arvokkaalta, kuljettaja varakkaalta ja takapenkillä istuva nuori nainen mahtuu juuri ja juuri kyytiin ostoskasseineen. Reissussa näyttää olevan kolme kovapalkkaista lääkäriä.

Ilmoitusteksti lupaa lääkäreille huippupalkkaa, räätälöidyn työajan ja loistavia työkavereita.

"Nyt se kuva sieltä veke!"

Ilmoituksen vetovoimaa ehdittiin kokeilla reilun viikon verran, kunnes Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen (sd.) käski poistaa mainoksen.

– Puutuin operatiiviseen toimintaan ja ihan määräsin, että nyt se kuva sieltä veke. Nyt on tullut niin kauheasti huonoa palautetta siitä, kertoo Vesterinen.

Vesterisen mukaan osa Eksoten johdosta, luottamushenkilöistä ja lääkäreistä pahastui ilmoituksesta. Närää aiheutti myös se, ettei johtoryhmä ollut etukäteen nähnyt ilmoitusta.

Eksoten rekrytointimainos
Massasta poikennut ilmoitus testattiin kohderyhmän ikäisellä lääkäriporukalla. Kuva: Kuvakaappaus Eksoten somemainoksesta

Vesterisen mielestä ilmoitus antaa väärän mielikuvan akateemisesti koulutetuista lääkäreistä.

– Lääkäreistä on ilmoituksessa tehty pintaliitäjiä. Tuollainen mainos on ala-arvoinen ja täysin hasardi, sanoo Vesterinen.

– Tässä on nyt kärpäsestä tehty härkänen, sanoo puolestaan ylilääkäri Minna Linna.

Linna on viime viikkoina vastannut lääkäreiden rekrytointi-ilmoituksista tulleisiin yhteydenottoihin.

– Kyseinen rekry-ilmoitus on lyhyen esilläoloaikansa aikana poikinut seitsemän kyselyä, mikä on enemmän kuin mikään ilmoitus koskaan aikaisemmin, Linna sanoo.

"Voisin tuon perusteella hakeakin!"

Työpaikkailmoituksen kohderyhmää edustava 31-vuotias lääkäri pitää kohua herättänyttä ilmoitusta hauskana ja onnistuneena.

– Jos en jo olisi täällä töissä, niin voisin tuon ilmoituksen perusteella hakeakin, sanoo Eksoten päivystyksessä erikoistumassa oleva Niko Nousiainen.

Hän kuuluu noin kymmenen nuoren lääkärin ryhmään, jolle kohuilmoitusta testattiin.

Täysin perinteisistä työpaikkailmoituksista poikkeava tyyli sai heiltä kiitosta.

– Tuollainen nappaa huomion, kun siinä on huumoria. Ilman muuta ymmärsimme, että se on tehty kieli poskessa, täysin huumorimielessä. Esimerkiksi HUSin ja yleensä sairaaloiden ilmoitukset ovat sellaisia, että ne hukkuvat lehdessä harmaaseen massaan, sanoo Nousiainen.

Hänestä ilmoitus ei myöskään lupaa liikaa. Hän kertoo, että Eksoten palkat ovat täysin kilpailukykyisiä Helsinkiin, Turkuun ja Tampereeseen verrattuna.

– Sain Lappeenrannassa valita työaikani. Teen perinteisen 8–16 sijaan 10–18 ja lisäksi 80 prosentin työaikaa. Haluan nauttia Etelä-Karjalan kauniista luonnosta, ja päivystyksessä työskentely antaa siihen täyden mahdollisuuden, sanoo Nousiainen.

Tällä hetkellä Eksote mainostaa avoimia työpaikkojaan ilmoituksella, jossa taustakuvana on Etelä-Karjalan keskussairaala.

Eksoten mainos
Tätä kuvaa on turha enää etsiä sosiaalisesta mediasta. Kuva: Kuvakaappaus Eksoten somemainoksesta

Suosittelemme sinulle