Hyppää sisältöön

Prinsessa Estellen vierailu Metallican konsertissa ei johda seurauksiin – viranomaiset selvittivät pikkuprinsessan päästämistä K-13-tilaisuuteen

7-vuotias Estelle kävi Göteborgissa järjestetyssä konsertissa äitinsä kruununprinsessa Victorian ja isänsä prinssi Danielin kanssa.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saattavat tytärtään, prinsessa Estelleä kouluun prinsessan ensimmäisenä koulupäivänä.
Kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel ja prinsessa Estelle kuuntelivat Metallicaa yleisöltä suljetussa tilassa. Kuva on otettu elokuussa 2018. Kuva: Jessica Gow / TT / EPA
Jussi Nurminen

Viranomaiset ovat todenneet, ettei Ruotsin prinsessan Estellen vierailu Metallican konsertissa Göteborgissa rikkonut sääntöjä. Göteborgin ympäristöhallinto alkoi tutkia tapausta sen jälkeen, kun julkisuudessa kerrottiin 7-vuotiaan prinsessan käyneen tiistaina konsertissa, joka oli kielletty alle 13-vuotiailta.

Syynä konsertin ikärajaan oli melutaso. Mikäli tilaisuus olisi sallittu myös alle 13-vuotiaille, olisivat melurajoitukset olleet tiukemmat.

Nyt viranomaiset ovat todenneet, ettei Estelle seurannut konserttia muun yleisön joukossa, vaan erillisessä tilassa. Tätä tilaa eivät koske yleisötilojen melumääräykset, joten asia ei johda jatkotoimiin, uutisoivat muun muassa Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun) ja Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

Prinsessa Estelle kävi konsertissa yhdessä äitinsä kruununprinsessa Victorian ja isänsä prinssi Danielin kanssa.

Suosittelemme sinulle