Hyppää sisältöön

Tankkasitko Asikkalassa keskiviikkona? Luottokorttitietosi on saatettu kopioida

Poliisi on saanut haltuunsa kahden ABC-tankkausaseman korttiautomaatteihin asennetut skimmauslaitteet.

Skimmauslaitteen osia maksuautomaatista irrotettuna irrotettuna.
Arkistokuva yhdenlaisesta skimmauslaitteesta. Kuva: Poliisi
Sini Ojanperä

Hämeen poliisi tutkii, kuka on yrittänyt kopioida asiakkaiden luottokorttitietoja kahdella ABC-polttoaineasemalla Asikkalassa Päijät-Hämeessä.

Kansalainen otti keskiviikkona 10. heinäkuuta yhteyttä poliisiin ja kertoi, että Asikkalassa Vehkoontie 1:n ABC-polttoaineaseman korttiautomaattiin oli asennettu niin sanottu skimmauslaite. Laite kopioi automaatilla asioivien luottokorttitietoja.

Tutkinnassa on selvinnyt, että laite oli ollut asennettuna heinäkuun 10. päivänä kello 03.05–14.00.

Kun poliisi selvitteli asiaa, ilmeni, että vastaavanlainen skimmauslaite oli asennettuna myös Asikkalan Vääksyntien ABC-polttoaineaseman korttiautomaattiin. Tämä laite oli ollut asennettuna samana päivänä kello 04.01–15.00.

Laitteet takavarikoitu

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että se on takavarikoinut molemmat laitteet. Laitteilla kopioitujen maksukorttien tiedot eivät ole ehtineet rikollisten tietoon, vaan ne olivat tallennettuina skimmauslaitteissa, jotka ovat nyt poliisin hallussa.

Poliisin mukaan kyseisenä aikana asemilla asioineiden ei tarvitse olla huolissaan siitä, että korttien tunnusluvut tai muut tiedot olisivat joutuneet vääriin käsiin.

Suosittelemme sinulle