Hyppää sisältöön

Ministeri Pekonen Uutissuomalaiselle: Vastikkeeton perustulo tällä hetkellä epärealistinen

Ministerin mukaan sosiaaliturvauudistusta tehtäessä on tehtävä linjaveto, onko sosiaaliturva vastikkeetonta vai vastikkeellista.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa, että perustulo ei ole tässä tilanteessa realistista. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Hanna Hanhinen

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) arvioi Uutissuomalaiselle (siirryt toiseen palveluun), että hallituksen luotsaama sosiaaliturvauudistus ei ole johtamassa vastikkeettomaan perustuloon.

Hän sanoo haastattelussa, että Vasemmistoliitto kannattaa vastikkeetonta perustuloa yhtenä sosiaaliturvan pohjaratkaisuna, mutta tässä tilanteessa ja yhden hallituskauden aikana se ei ole realistista.

Esimerkiksi Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL halusi nostaa heinäkuun alussa tekemässään kannanotossaan perustulon keskusteluun.

Sosiaaliturvauudistus valmistellaan parlamentaarisena yhteistyönä. Pekonen sanoo Uutissuomalaiselle, että poliittinen linjanveto on tehtävä muun muassa siitä, onko sosiaaliturva vastikkeetonta vai vastikkeellista.

– Se on valtava kysymys. Asia jakaa todella paljon puolueita, eikä edes hallituksessa ole siitä yksimielisyyttä, ministeri Pekonen sanoo haastattelussa.

Suosittelemme sinulle