Hyppää sisältöön

Barry-myrsky oli hetken hurrikaani, mutta heikentyi sitten rantautuessaan Louisianan rannikolle

Barryn tuulet olivat hetken lauantaina hurrikaanin myrskytuulten tasolla.

Osassa Louisianan rannikkoa vesi oli noussut tielle jo ennen Barry-hurrikaanin rantautumista 13. heinäkuuta. Kuva: Dan Anderson / EPA

Yhdysvaltojen kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Barry-myrsky on rantautunut ja heikentynyt trooppiseksi myrskyksi. Sen tuulet puhaltavat nyt noin 31 metriä sekunnissa.

Muutama tunti ennen rannikkoa Barry voimistui ykköskategorian hurrikaaniksi. Sen myrskytuulet nousivat noin 33 metriin sekunnissa, mikä ylitti juuri hurrikaanirajan.

Barrystä tuli voimistumisensa myötä tämän vuoden ensimmäinen hurrikaani Atlantilla. Kausi kestää kesäkuusta marraskuuhun.

Barryn uskotaan tuovan raskaita sateita ja tulvia myös muun muassa Mississippin ja Alabaman osavaltioihin. Rankkasateet voivat jatkua pitkälle ensi viikkoon.

Esimerkiksi New Orleansin ja Baton Rougen alueiden arvellaan kärsivän eniten myrskyn aiheuttamista tulvista. Tosin myöhemmin New Orleansin kohdalla tulvaennustetta on hieman lievennetty lauantain aikana.

Louisianan ja Mississippin alueilla varaudutaan myös sähkökatkoksiin, kertoo Weather Channel (siirryt toiseen palveluun).

BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) lauantaina ainakin 100 000 New Orleansin alueen taloutta oli jo ilman sähköä.

Barryn odotettiin heikentyvän maalle saavuttuaan. Ennusteiden mukaan parin päivän sisällä Barry ei yllä enää edes trooppisen myrskyn lukemiin.

Neworleansilaiset ovat odottaneet pelokkaina voimakkaan myrskyn rantautumista jo pari päivää. Myrsky on jo ennen lauantaita aiheuttanut pahoja tulvia osassa kaupunkia.

Meteorologit ovat varoittaneet ryöppyävistä sateista, paikoin jopa 60 cm sademääristä, jotka todennäköisesti aiheuttavat ankaria tulvia. Mississippi-joen pinta on ollut jo valmiiksi korkealla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan suuret määrät turisteja on jättänyt perjantaina hotellinsa ja poistunut alueelta. Lentoyhtiöt, kuten British Airways, ovat peruneet lentoja kaupungista lauantaina.

Myös Rolling Stonesin sunnuntaille aiottu konsertti jouduttiin perumaan.

Suosittelemme sinulle