Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Vihasaarnaaja mullah Krekar tuomittiin 12 vuodeksi vankilaan Italiassa – jihadistiryhmän johtajaksi epäilty mies asunut Norjassa 90-luvulta lähtien

Pohjois-Irakin kurdialueelta kotoisin olevan Krekarin on epäilty suunnitelleen terrori-iskua Italiassa.

Krekar eli Najmuddin Faraj Ahmad.
Mullah Krekar eli Najmuddin Faraj Ahmad kuvattuna vuonna 2015. Kuva: Audun Braastad / EPA
Yle–STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Italialainen tuomioistuin on tuominnut Najmuddin Faraj Ahmadin eli mullah Krekarin 12 vuoden vankeuteen terrorismista, kertoo Italian yleisradioyhtiö Rai.

Krekar pidätettiin Norjassa marraskuussa 2015 Italian pyynnöstä terrorismisuunnitelmista epäiltynä. Krekar on ollut YK:n terrorismilistalla jo vuodesta 2003 lähtien.

Krekar on kotoisin Pohjois-Irakin kurdialueelta. Norjaan hän tuli pakolaisena vuonna 1991 Irakista.

Hänen on epäilty johtaneen jihadistiryhmä Rawti Shaxia (Uusi suunta), jolla on yhteys Isis-järjestöön. Hän on toiminut myös ääri-islamilaisen Ansar al-Islam -järjestön johtajana.

Syyttäjä oli vaatinut Krekarille kymmenen vuoden vankeustuomiota. Pohjois-Italian Bolzanossa sijaitseva tuomioistuin kuitenkin antoi Krekarille kaksi vuotta pitemmän tuomion. Viisi muuta syytettyä saivat 7,5–9 vuoden tuomiot.

Krekar aikoo valittaa tuomiosta, kertoo norjalaislehti VG. Krekarin asianajaja Brynjar Meling sanoo VG:lle, että kaikki valitusmahdollisuudet on kokeiltava. Krekar on tällä hetkellä Norjassa.

Lisää aiheesta:

Norjalaisoikeus: Mullah Krekar voidaan luovuttaa Italiaan

Terrorihanketta johdettiin norjalaisesta vankilasta

Suosittelemme