Hyppää sisältöön

Lordin uusi fiktiivinen kokoelmalevy vie bändin 70-luvulle asti – "Tyylillisesti ammutaan aika laajalla haulikolla"

Lordi äänittää uutta levyä muun muassa Torniossa, jossa yhtyeen ensimmäisiä demoja äänitettiin jo vuonna 1993.

Osa Lordin uudesta levystä äänitetään Tornion Musiikkitalon studiossa. Kuva: Risto Koskinen / Yle
Risto Koskinen

Suomen toistaiseksi ainoa euroviisuvoittaja Lordi äänittää parhaillaan levyä Torniossa. Yhtyeen uudesta levystä tulee kuvitteellinen kokoelmalevy, jonka musiikki on kuin 40 viime vuoden aikana tehtyä.

– Siinä on bändin historia, jota ei koskaan ole ollutkaan eli mitä jos bändi olisi ollut kasassa 70-luvulta lähtien. Eli miltä suurimmat hitit kuulostaisivat koko uran ajalta, kuvailee Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu.

Levy äänitetään useassa studiossa ympäri Suomen, esimerkiksi Torniossa, Helsingissä ja Tampereella. Jokaisessa tallennetaan kolme tai neljä kappaletta.

Myös äänittäjät vaihtuvat.

– Ideana on, että biisit ovat keskenään hyvin erilaisia eikä tällä levyllä ole yhtä yhtenäistä soundia. Tyylillisesti ammutaan aika laajalla haulikolla, sanoo Putaansuu.

Osa kappaleista kuulostaa tarkoituksella kuin ne olisi äänitetty vuosikymmeniä sitten. Uudenlainen tekeminen miellyttää myös Lordin rumpalia.

– Onhan se virkistävää, kun on tehty hommia ihan uudella metodilla. Ollaan lähdetty ihan 70-luvun analogimeininkiin ja se on todella hienoa, kertoo Lordin rumpali Mana.

Levyn äänityksissä käytetään myös Kiss-yhtyeen Gene Simmonsin entistä bassokitaraa. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Osan levystä Lordi äänittää Tornion Musiikkitalolla. Kaupungilla on olennainen paikka bändin historiassa.

– Lordin ensimmäisiä demoja äänitettiin Torniossa vuonna 1993. Täältähän minä olen myös valmistunut koulusta vuonna miekka ja kilpi, sanoo Putaansuu.

Suosittelemme sinulle