Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lassi Lappalainen käy Italiassa vain allekirjoittamassa sopimuksen – siirtyy heti lainalle Montrealiin: "Olen todella tyytyväinen"

HJK:sta Italian pääsarjaan siirtynyt hyökkääjä kertoo Yle Urheilulle pelaavansa loppukauden Montrealin MLS-joukkueessa.

Lassi Lappalainen
Lassi Lappalainen tuuletti 3–0-osumaansa HB Torshavnia vastaan. Kuva: Lehtikuva/ Mikko Stig
Micke Suopuro,
Juho Tuomisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Jalkapalloklubi vahvisti aiemmin keskiviikkona Lassi Lappalaisen pysyvän siirron Italian pääsarjaan Serie A:han Bolognan FC:n riveihin.

Hyökkääjä kuitenkin kertoo Yle Urheilulle, että hän käy Italiassa vain allekirjoittamassa sopimuksen. Tämän jälkeen Lappalaisen matka jatkuu lainalle MLS-liigaan Montreal Impactin riveihin.

Seuran yhteys Bolognaan on ymmärrettävä, sillä italialaisseuran puheenjohtaja Giuseppe Saputo on kanadalaisseuran perustaja.

– Käyn kirjoittamassa Italiassa vain sopimuksen. Lennän sieltä heti Montrealiin loppukaudeksi. Lähden hakemaan sieltä vauhtia, Lappalainen kuvailee.

Siirto Bolognaan on ollut Lappalaisen mukaan vireillä jo kuukauden ajan.

– Olen vain yrittänyt keskittyä omaan tekemiseen. Pari päivää sitten sille tuli varmistus. Tuntuu kyllä hyvältä. Onhan tämä unelmasiirto, olen todella tyytyväinen, Lappalainen sanailee.

Lappalainen ei vielä osannut sanoa, että millaista roolia italialaisseura on hänelle kaavaillut lainajakson jälkeen. Suomalaisen mukaan HJK:n jättäminen tuntuu myös haikealta.

– Tällaisesta mahdollisuudesta ei vain voi tietenkään kieltäytyä. Olen pitkään odottanut, että pääsen ulkomaille. Mies on iloinen, Lappalainen hymähtää.

HJK ilmoitti myös hankkineensa hyökkäyspäähän korvaajan Lappalaiselle. Seuran riveihin liittyy 26-vuotias Tim Väyrynen.

Lue myös:

HJK reagoi nopeasti Lappalaisen siirtoon – seura hankki hyökkäyspäähän Tim Väyrysen, joka haluaa pystyä samaan kuin Teemu Pukki

HJK vahvisti huippusiirron – Lassi Lappalainen siirtyy Serie A:han: "Menee taloudellisesti seurahistorian top seitsemään"

HJK pelaa viiden päivän sisällä kaksi kauden tärkeintä otteluaan – Tampere ja Belgrad ovat joukkueelle yhtä arvokkaat: "Emme vertaile tulevia otteluita"

HJK selviytyi tasapelistä huolimatta jatkoon Mestarien liigan karsinnoissa – seuraava vastustaja on kivikova serbialaisryhmä

Suosittelemme sinulle