Hyppää sisältöön

Frozen 2 -elokuva tehdään myös pohjoissaameksi

Walt Disney Animation Studios aloittaa pian näyttelijöiden etsimisen Frozen 2 -elokuvan saamenkieliseen versioon.

Frozen 2
Kuva Frozen 2 -animaatiosta. Kuva: ©2019 Disney
Gabriela Satokangas

Walt Disney Animation Studios tekee pohjoissaamenkielisen version Frozen 2 -elokuvasta.

Saamenkielinen versio on tulos Saamelaisen parlamentaarisen neuvoston, Saamelaisneuvoston ja Walt Disney Animation Studiosin yhteistyöstä. Frozen 2 -elokuvan tekijät ovat vierailleet Saamenmaalla ja saanet neuvoja elokuvaan saamelaiselta työryhmältä.

Frozen 2 -elokuvan tekijät ovat vierailleet Suomessa, Norjassa ja Islannissa hankkimassa tietoja elokuvaa varten. Tuottaja Peter Del Vecho kertoo, että ryhmä vieraili monissa paikoissa ja tapasi monia ihmisiä, muun muassa saamelaisia.

– Se vaikutti meihin syvästi, kertoo Del Vecho.

Del Vechon mukaan taustatyö on ensiarvoisen tärkeää, jotta saadaan rakennettua mielikuvituksellisia mutta uskottavia maailmoja. Frozen 2 -elokuvan trailerissa liikutaan ruskan väreissä hehkuvissa metsissä, joihin on voitu saada innoitusta Saamenmaan maisemissa.

Saamelaiskäräjien ja Saamelaisneuvoston puheenjohtajat Tuomas Aslak Juuso (Suomen Saamelaiskäräjät), Åsa Larsson-Blind (Saamelaisneuvosto), Aili Keskitalo (Norjan Saamelaiskäräjät) ja Per-Olof Nutti (Ruotsin Saamelaiskäräjät) iloitsevat saamenkielisestä versiosta yhteisessä lausunnossaan.

– Olemme ylpeitä ja kiitollisia yhteistyöstä Disney Animationin kanssa. Olemme iloisia, kun saamelaislapsille annetaan mahdollisuus nähdä Frozen 2 omalla äidinkielellään. Olemme hyvin tyytyväisiä, kun voimme kertoa nämä uutiset nyt, kun YK juhlii Kansainvälistä alkuperäiskielien vuotta.

Sámedikkiid ja Sámeráđi presideanttat: Tuomas Aslak Juuso (Suoma Sámediggi), Åsa Larsson-Blind (Sámeráđđi)
Aili Keskitalo (Norgga Sámediggi) ja Per-Olof Nutti (Ruoŧa Sámediggi) čujuhit stuorra movtta dán dihtui oktasaš cealkámušas.
Saamelaiskäräjien ja Saamelaisneuvoston puheenjohtajat vasemmalta lukien. Suomen saamelaiskäräjien toinen varapuheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso, Saamelaisneuvoston puheenjohtaja Åsa Larsson-Blind, Norjan saamelaiskäräjien puheenjohtaja Aili Keskitalo ja Ruotsin saamelaiskäräjien puheenjohtaja Per-Olof Nutti. Kuva: Sámediggi

Walt Disney Animation Studios aloittaa pian casting-prosessin, jolla etsitään näyttelijöitä Frozen 2 -elokuvan pohjoissaamenkieliseen versioon. Saamenkielisen version pitäisi suunnitelmien mukaan ilmestyä samaan aikaan kuin muut pohjoismaiset versiot, eli joulukuussa 2019.

Suosittelemme sinulle