Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Tubettajasiskokset Elina ja Sofia nähdään pian valkokankaalla

Lahdessa kuvataan parhaillaan koko perheen elokuvaa, jossa lahtelaiset sometähdet näyttelevät eroperheen lapsia.

Tubettajat.
Sofia ja Elina kuuluvat Suomen suosituimpien lapsitubettajien joukkoon. Heillä on yli 65 000 seuraajaa. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle
Suvi Turunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lahtelaiset tubettajasiskokset Elina ja Sofia tähdittävät Perhereissu-elokuvaa, jota kuvataan kesän aikana Lahdessa. Suomen suosituimpiin lapsitubettajiin kuuluvalla kaksikolla on paljon esiintymiskokemusta, myös televisiosta. Idea elokuvaprojektiin syntyi tutussa porukassa.

– Olen tehnyt heidän kanssaan yhteistyötä yli vuoden. Olemme tehneet paljon haastatteluja ja videoita yhdessä. Sitten tuli idea, että tehdään elokuva, kertoo elokuvan käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja Janne Nykänen.

11-vuotias Elina ja 8-vuotias Sofia näyttelevät elokuvassa Mariaa ja Astetta, joiden onnellinen perhe rikkoutuu vanhempien erotessa. Tytöt yrittävät saada vanhempansa takaisin yhteen. Vakavaa aihetta käsitellään elokuvassa komedian keinoin.

– Olemme pohtineet paljon sitä, etteivät lapsikatsojat koe asiaa niin, että ero johtuu lapsista tai lasten pitäisi se ratkaista. Toivon kyllä, että tämä voisi auttaa eroteeman käsittelyä perheissä ja laajemminkin yhteiskunnassa. Elokuvassa on kuitenkin onnellinen loppu, Nykänen selittää.

Ohjaajan mukaan kokeneiden esiintyjien kanssa on helppo kuvata. Elina ja Sofia ovat innostuneita uudesta kuvaustilanteesta, mutta paljastavat odottamisen käyvän raskaaksi.

– Youtubessa voi sanoa mitä vaan, mutta tässä pitää opetella repliikit. Tässä on paljon odottamista, että saadaan valot ja kamerat valmiiksi. Se on rankkaa, mutta silti tämä on tosi kivaa, toivottavasti saadaan tehdä tätä vielä lisää, siskokset kommentoivat kokemuksiaan.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään pitkän linjan ammattilainen Jarmo Mäkinen sekä vatsastapuhuja Sari Aalto. Tyttöjen vanhempina nähdään lahtelaiset Olli Paakkanen ja Piia Kaaria.

Triple TV Production Oy:n tuottama elokuva julkaistaan alkuvuonna 2020.

Tubettajat.
Perhereissu-elokuvaa kuvattiin perjantaina lahtelaisessa ravintolassa. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Suosittelemme sinulle