Hyppää sisältöön

CMI: Al-Taeen tutkintotodistusta ei tarkistettu

CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitien mukaan al-Taeen koulutustiedot tulivat esille kuukausi sitten. Silloin tarkastettiin, onko jonkinlaista merkintää siitä, että al-Taeen tutkintotodistus olisi tarkistettu.

Kansanedustaja Hussein al-Taee (sd.). Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Kansanedustaja Hussein al-Taeen (sd.) tutkintotodistusta ei aiemmalla työnantajalla konfliktiratkaisujärjestö CMI:llä tarkistettu.

Merkintää ei toiminnanjohtaja Tuija Talvitien mukaan löytynyt, mutta al-Taeen hakemuksessa ei Talvitien mielestä puhuttu ylemmästä korkeakoulututkinnosta. Talvitie korostaa, että tutkintotodistusten kopioita pyydetään nähtäväksi vain erityistapauksissa.

– Husseinin suositukset olivat erittäin hyvät ja tulivat luotettavilta korkeatasoisilta henkilöiltä. Hyvillä mielin hänet on rekrytoitu, Talvitie sanoo.

Talvitien mukaan ihmisten koulutustietoja ei juuri CMI:llä seurata.

– Jos rekrytointitilaisuudessa on vaatimuksena jokin tutkinto tai koulutus, siitä on keskusteltu, mutta sen jälkeen ihmisten koulutustietoja ei seurata, Talvitie sanoo.

Talvitien mukaan henkilökohtaisilla ominaisuuksilla ja verkostoilla ja on suurempi merkitys, kuin mitä kirjoista opitaan.

Ylen selvityksen mukaan kansanedustaja Hussein al-Taee (sd.)on liioitellut opiskelutaustaansa kansainvälisessä politiikassa.

Häneltä puuttuu toinen maisterintutkinto ja hänellä on korkeintaan vuosi kansainvälisen politiikan opintoja, toisin kuin hän esitti aiemmin LinkedIn-profiilissaan. Al-Taeen koulutukseen liittyvistä epäselvyyksistä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Yle selvitti: Toinen maisterintutkinto puuttuu, korkeintaan vuosi kansainvälisen politiikan opintoja – Hussein al-Taee liioitteli opintojaan netissä

Suosittelemme sinulle