Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Hollanti tyrmäsi Suomen lentopallomiehet maaottelussa – päävalmentaja Banks yhä ilman voittoa

Hollanti löi Suomen harjoitusmaaottelussa puhtaasti 3–0.

Joel Banksin alku Suomen maajoukkueen peräsimessä on ollut tuloksellisesti mollivoittoinen.
Joel Banksin saldo seitsemästä ensimmäisestä ottelusta Suomen päävalmentajana on nolla voittoa. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
STT Urheilu,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Elokuun olympiakarsintoihin valmistautuva Suomen miesten lentopallomaajoukkue koki kovia maaottelussa Arnhemissa tiistaina. Kotijoukkue Hollanti kylvetti Suomea erin 3–0 (25–19, 25–17, 25–22).

Keväällä Suomen peräsimeen siirtynyt brittivalmentaja Joel Banks on tuoreessa pestissään yhä ilman voittoa seitsemän ottelun jälkeen.

Suomen ykkösnimet Urpo Sivula ja Olli-Pekka Ojansivu olivat ottelussa tuuliajolla. Kokenut kaksikko sai aikaan yhteensä vain kuusi pistettä ja plusmiinussaldo näytti karua lukemaa -10. Vieraiden tehokkaimmaksi nousi yleispelaaja Antti Ronkainen yhdeksällä pisteellään.

Hollannin Nimir Abdelaziz ja Thijs ter Horst tekivät 14 pistettä mieheen.

– Tämä oli meille ensimmäinen peli kahden viikon harjoittelujakson jälkeen ja juuri pelejä me nyt tarvitsemme. Hollanti on hyvä syöttöjoukkue ja pelaa muutenkin erittäin hyvää lentopalloa. Yritämme täällä löytää pelirytmiä ja joukkuepeliä: saada palasia kohdilleen. Lähtöpiste on tämä ja etenemme kohti tasoamme, Banks kommentoi tiedotteessa.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Bornessa keskiviikkona.

Lue myös:

Lentopallomaajoukkueen Sauli Sinkkonen siirtyy Romaniaan

Lentopallon EM-kisat ja miesten olympiakarsintaturnaus näkyvät Ylellä syksyllä

Miesten lentopallomaajoukkueella on kaikkien aikojen sauma olympialaisiin – päävalmentaja tiedostaa massiiviset odotukset ennen karsintaturnausta

Suosittelemme sinulle