Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Päiväkoti tuhoutui tulipalossa kokonaan Tampereella: "Oli minuutista tai kahdesta kiinni, ettei levinnyt viereiseen kerrostaloon sisälle"

Pelastuslaitos evakuoi 12-kerroksisen talon kaikki asukkaat 55:stä asunnosta. Tulipalon puolella olleet asunnot vaurioituivat.

Tampere päiväkoti tulipalo 24.7.
Palo on saatu hallintaan. Kuva: Anne Savin / Yle
Tekijät
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereella Hämeenpuistossa syttyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tulipalo päiväkodin kattorakenteissa. Päiväkoti tuhoutui lopulta kokonaan.

Pelastuslaitos sai hälytyksen noin puoli kolmelta. Sen saapuessa paikalle päiväkodin katosta nousi korkeita liekkejä, jotka nuolivat kerrostalon seinää. Päiväkoti oli rakennettu 12-kerroksiseen taloon kiinni.

Kerrostalon kylki mustui palossa ja asuntoihin ehti kulkeutua savua, mutta pelastuslaitoksen ansiosta itse tulipalo ei ehtinyt levitä asuntoihin.

– Oli hyvin pienestä kiinni, minuutista tai kahdesta, ettei se mennyt asuntoihin sisälle. Ikkunat ehtivät haljeta jo osittain alimmista kerroksista, kertoo päivystävä palomestari Teemu Turtonen.

Päiväkoti tulessa.
Silminnäkijäkuvaa palopaikalta. Kuva: Juha Köykkä

Kerrostalon alimmat asunnot vaurioituivat pahimmin. Turtosen mukaan kaikissa tulipalon puoleisen seinämän asunnoissa on vähintään savusta tulleita vaurioita. Asunnot ovat asumiskelvottomia.

Pelastuslaitos evakuoi kerrostalon kaikki asukkaat 55:stä asunnosta. Ensihoito tarkasti 59 henkilöä. Suurempia henkilövahinkoja ei tullut.

Jälkityöt jatkuvat keskiviikkona päivällä

Sammutustöissä oli yöllä ja aamulla noin 20 pelastusyksikköä. Aamulla kuuden aikaan tilanne oli jo rauhoittumaan päin ja enää muutamia palopesäkkeitä oli jäljellä.

Raivaustyöt jatkuvat kuitenkin pitkälle keskiviikkopäivään. Tulipalopaikan raivaustyöt vaikuttavat liikenteeseen. Katua tai sen osia joudutaan sulkemaan.

Asukkaita ei päästetä asuntoihin ennen jälkiraivauksen loppumista.

Tampere päiväkoti tulipalo 24.7. silminnäkijäkuva
Päiväkodin viereisen kerrostalon asukkaita on evakuoitu. Kuva: Juha Köykkä

Kerrostalossa asuva silminnäkijä kertoi Ylelle, että päiväkodin katolla on tehty viimeaikoina pikitöitä ja siellä on ollut paljon työkaluja. Hän oli kuullut kovan pamauksen ennen tulipaloa.

Päiväkodissa oli parhaillaan käynnissä kattoremontti, ja päiväkoti on ollut suljettuna heinäkuun ajan.

Poliisi tutkii palon syttymisyytä.

Päiväkotia sammutetaan.
Sammutustöihin vaadittiin kymmenkunta yksikköä. Kuva: Anne Savin / Yle

Suosittelemme