Hyppää sisältöön

Poliisi kärähti kokaiinin hallussapidosta – Ylen saamien tietojen mukaan kyseessä kokenut päijäthämäläinen poliisimies

Poliisihallitus harkitsee ohjeistuksen tarkentamista henkilöstölle.

Poliisi kuvattu selkäpuolelta.
Poliisin työssä on korostunut nuhteettomuusvaatimus. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Suvi Turunen,
Ville Paso

Hämeen poliisin palveluksessa oleva poliisi on kärähtänyt kokaiinin hallussapidosta pari viikkoa sitten, kertoo Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi otti miehen kiinni yleisötilaisuudesta Keski-Suomessa, jossa hän oli yleisön joukossa. Miestä epäillään huumausainerikoksesta. Ylen saamien tietojen mukaan kyseessä kokenut päijäthämäläinen poliisimies, joka on virkavapaalla.

Hämeen poliisi vahvistaa asian Twitter-tilillään.

Miehen hallusta löytyneen kokaiinin määrä on melko pieni. Tapauksen esitutkintaa hoitaa Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirasto.

Tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen toteaa lehdelle, ettei epäilty kuulu poliisin päällystöön. Hän ei kommentoi sitä, onko epäilty myöntänyt teon.

– Virkamiesoikeudelliset toimenpiteet aloitetaan heti, kun virkavapaus on päättynyt ellei hän irtisanoudu itse. Pääsy poliisiasemalle on estetty kaikilta osin, toteaa Hämeen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki Etelä-Suomen Sanomille.

Poliisihallitus: Ohjeistuksien tarkentamista pohditaan

Poliisihallituksen henkilöstöpäällikkö Minna Gråsten kuvailee tapausta harvinaislaatuiseksi ja mahdollisesti ainoaksi laatuaan. Aiemmin poliisi on ollut julkisuudessa entisen Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion laajojen huumausainerikosten myötä.

– Huumausaineita on nykyisin joka paikassa, eikä mikään ammattiryhmä ole suojassa, Gråsten mainitsee.

Hän sanoo, että nyt ilmi tulleen tapauksen myötä Poliisihallitus pohtii henkilöstöä koskevien ohjeistuksien tarkentamista. Huumetestejä satunnaisotannalla ei ole kuitenkaan luvassa, ellei lainsäädäntöä muuteta.

– Nykyinen lainsäädäntö ei mahdollista johonkin tiettyyn ryhmään tai koko henkilöstöön kohdistuvia huumausainetestejä silloin, kun henkilöt ovat jo virassa.

Sen sijaan yksittäistä henkilöä voidaan testata, jos häntä epäillään huumausainerikoksesta tai jos hän on huumeriippuvainen.

– Testien rajoittamiseen liittyy laki yksityisyyden suojasta työelämässä, Gråsten sanoo.

Suosittelemme sinulle