Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Käsittämätön juoksu! Annimari Korte tykitti huikean Suomen ennätyksen, Reetta Hurskeen ennätys parani roimasti – "Kolme vuotta sitten en pystynyt edes juoksemaan"

Annimari Korte juoksi 100 metrin aitajuoksun uudeksi Suomen ennätykseksi ajan 12,72. Katso ennätysjuoksu kuvaa klikkaamalla!

Katso Annimari Kortteen SE-juoksu kuvaa klikkaamalla.
Laura Arffman,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Annimari Korte on juossut uuden 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen. Korte juoksi Joensuun GP-kisassa ajan 12,72. Reetta Hurske paransi myös omaa ennätystään, joka kirjataan nyt 12,78.

Molemmat juoksijat alittivat samalla Tokion olympiarajan 12,84.

Aikaisempi Suomen ennätys 12,81 oli Nooralotta Nezirin nimissä. Myös Hurske alitti siis vanhan Suomen ennätyksen. Neziri jättäytyi Joensuun finaalista sivuun viime hetkellä kipeytyneen kantapään vuoksi.

– Kyllä vähän uskalsin odottaa ennätystä treenien perusteella, mutta on tämä ihan uskomatonta. Kolme vuotta sitten en pystynyt edes juoksemaan ja nyt juoksin Suomen ennätyksen, Korte tunnelmoi Yle Urheilulle.

– Olen kakkosaidasta eteenpäin todella tyytyväinen juoksuun. Alussa jäi vielä pikkaisen parannettavaa! Loppu tuli tosi hyvin.

LEHTIKUVA Reetta Hurske Annimari Korte
Reetta Hurske ja Annimari Korte riemuitsivat ennätyksistään yhdessä. Kuva: Lehtikuva / Minna Raitavuo

Hurske juoksi jo alkuerässä uuden ennätyksensä 12,96, mutta se oli nopeasti historiaa. Ennätys parani hetkessä peräti 18 sadasosaa.

– Alkuerä tuli tosi rennosti ja yllätyin siitä, miten kovaa. Osasin odottaa parannusta finaaliin, mutta tämä oli aika suuri yllätys, Hurske iloitsi.

– Olen alkuun tyytyväinen, mutta viimeiseltä aidalta maaliin häviän tälle vieressä olevalle. Sitä pitää nyt parantaa, mutta turha tuollaisia virheitä on tässä vaiheessa lähteä harmittelemaan, Hurske totesi ja nyökkäsi vieressä ollutta Kortetta kohti.

Hurske jahtasi Dohan MM-kisarajaa pitkään ja saavutti sen vihdoin viime viikolla Lapinlahdella. Huima ennätysparannus huuhtoi viimeistään epäonnisen alkukesän murheet.

– Kiva, että loppukautta kohden tulokset paranevat. Tavoite oli, että aika alkaisi 12,8 tai 12,7, mutta eihän tämmöisiin vileä tyytyväinen voi olla, Hurske sanoi.

Korte nousi juoksullaan Euroopan kauden tilastossa toiseksi, Hurske puolestaan jaetulle neljännelle sijalle.

Jamaikan Britany Anderson voitti Joensuun kilpailun ajalla 12,71.

Naisaiturit juoksevat seuraavan kerran ensi viikolla Kalevan kisoissa Lappeenrannassa.

Lue myös:

Estejuoksija Camilla Richardsson lähestyy Tokion olympiarajaa – kolmas ennätys kahdessa viikossa!

Jälleen uusi ennätys! Reetta Hurske onnistui jo alkuerässä, Korte ja Neziri myös huippuvauhdissa

Suosittelemme