Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Antti Ruuskanen on joutunut tuskailemaan tekniikkamuutosten kanssa – "Vanhalla koiralla kestää vähän aikaa oppia ja muistaa ne asiat"

Antti Ruuskanen valmistautuu luottavaisena Kalevan kisoihin. Kun tekniikka loksahtaa kohdalleen, on hänellä mahdollisuus heittää todella pitkälle.

Antti Ruuskanen
Antti Ruuskanen heitti Joensuussa kolmannellaan tuloksen 80,79. Kuva: Minna Raitavuo / Lehtikuva
Laura Arffman,
Emma Hyyppä
Avaa Yle-sovelluksessa

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen palasi keskiviikkoiltana yli 80 metrin tasolle yhden heikomman kilpailun jälkeen. Viikko sitten Lapinlahdella keihäs lensi sateisessa säässä 77,42. Pielavetisen kauden paras tulos on yhä kesäkuun puolivälissä Raaseporissa heitetty 85,15.

– Eihän heitto vielä hyvällä mallilla ole, mutta jos viikon takaiseen verrataan, niin mentiin eteenpäin. Alussa oli pientä varovaisuutta, mutta kolmannen kierroksen jälkeen aloin saada paremmin juonesta kiinni, Ruuskanen kertoo Yle Urheilulle Joensuun gp-kilpailun jälkeen.

Ruuskasen keihäs kantoi kilpailussa toiseksi pisimmälle lukemiin 80,79. Voiton vei odotetusti maailman tilastokärki Viron Magnus Kirt tuloksella 87,35.

Viimeisellä kierroksella Lassi Etelätalo oli vähällä nousta kilpailussa toiseksi Ruuskasen ohi, kun hän kiskaisi 80,72.

– Olisi Lassi heittänyt ohi vaan, niin olisi tullut enemmän sytykettä. Mutta kasikympin päälle meni, niin tästä on hyvä jatkaa Kalevan kisoja kohti. Siellä ollaan fyysisesti parhaassa kunnossa ja toivottavasti teknisestikin, Ruuskanen sanoo.

Ruuskanen on tällä kaudella joutunut tuskailemaan tekniikkansa kanssa, sillä sitä muutettiin harjoituskauden aikana. Turhautumisesta ei kuitenkaan näy häivääkään lupsakan savolaisen kasvoilla.

– Tällä hetkellä on tekniikka pikkuisen hakusessa, mutta alkukaudesta sain kohtalaisia heittoja ja yhden 85-metrisen. Sen tietää, että sieltä löytyy pitkä potku, kun kaikki sattuu kohdalleen.

Tekniikkamuutosten takia Ruuskasen heittäminen on hieman arvaamatonta. Välillä ajoitus osuu nappiin ja välillä ei sinne päinkään. Palasilla on vielä pari kuukautta aikaa loksahtaa paikoilleen ennen syys-lokakuussa Qatarin pääkaupungissa Dohassa kilpailtavia MM-kisoja.

– Vanhalla koiralla kestää vähän aikaa, että se oppii ja muistaa ne asiat. Tässä on vielä kesää jäljellä ja kuitenkin vasta lokakuussa on ne tärkeimmät kisat. Siellä olisi tärkeintä olla parhaassa kunnossa.

Lue myös:

Antti Ruuskanen halusi jo lapsena voittaa jokaisen kisan – pienen pojan unelma olympiavoitosta elää vahvana: ”Uraa on sen verran takana, että nyt on kaikki pelissä”

Yle Urheilu esitti suoran kysymyksen Tero Pitkämäestä – keihäänheiton lajivalmentaja kommentoi kaksoisrooliaan: "Olen vähän hankalassa välikädessä"

Tero Pitkämäen odotettu kauden avaus siirtyy – jättää Kalevan kisat välistä: "Hän on asettanut tietyt vaatimukset itselleen"

Oliver Helander kertoo Yle Urheilulle: Kalevan kisat jäävät väliin

Teemu Wirkkala kuntoutumassa kilpakentille – paras heitto kahteen vuoteen

Suosittelemme