Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Louhimies valmistelee kansainvälistä elokuvaa Ilkka Remeksen romaanista

Ohjaaja Aku Louhimies suunnittelee elokuvaa, joka pohjautuu Ilkka Remeksen Jäätyvä helvetti -romaaniin.

Aku Louhimies
Ohjaaja Aku Louhimies. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Miia Gustafsson
Avaa Yle-sovelluksessa

Ilkka Remeksen trilleri julkaistiin vuonna 2015 ja se oli vuoden myydyin kotimainen kaunokirja. Se kertoo kuinka suomalaisten arki muuttuu kamppailuksi olemassaolosta, kun paukkupakkasilla kyberiskut katkaisevat sähköt ja viestiyhteydet koko maasta.

– Olemme kehitelleet kansainvälistä elokuvaa useamman vuoden ajan ja käsikirjoitus valmistui alkukesästä, Aku Louhimies kertoo tiedotteessa.

Kyseessä on suurhanke, jonka valmisteluihin menee Louhimiehen mukaan vielä aikaa. Hän pitää Remeksen kirjan aihetta kiinnostavana ja ajankohtaisena.

– Kyberturvallisuus ja hybridiuhat luovat mielenkiintoisen ympäristön tälle humaanille ja modernille tarinalle.

Ilkka Remes.
Ilkka Remes ei juuri esiinny julkisuudessa. Tämä kuva on lähes tulkoon ainut, mitä hänestä on saatavilla. Kuva: Milla von Konow / WSOY

Ilkka Remes on innoissaan, että hänen romaaninsa on pääsemässä valkokankaalle nimenomaan kansainvälisenä hankkeena.

Jäätyvän helvetin teemat ovat tulleet kaikkialla yhä ajankohtaisemmiksi. Haavoittuvaan tekniikkaan perustuvat yhteiskunnat ovat äärimmäisen alttiita ulkopuoliselle vaikuttamiselle. Olen erityisen iloinen siitä, että hankkeeseen tarttui Aku Louhimies, jolla on kokemusta kansallisen olemassaolon mittaluokkaa koskevan selviytymistaistelun toteutuksesta, toteaa harvoin julkisuudessa esiintyvä kirjailija kustantajansa WSOY:n tiedotteessa.

Ilkka Remes on yksi myydyimpiä kotimaisia kirjailijoita. Hän julkaisee vuosittain trillerin, joka poikkeuksetta kapuaa myyntilistojen kärkeen.

Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas -elokuva keräsi elokuvateattereissa Suomessa yli miljoona katsojaa.

Aiemmin keväällä kerrottiin, että Louhimies ohjaa Viaplayn suositun Rig 45 - sarjan toisen tuotantokauden kokonaan. Rig 45:n ensimmäinen kausi nousi hurjaan suosioon Viaplaylla. Toisen kauden on määrä valmistua ensi vuodeksi.

Lue lisää:

Kasvokkain: Salaperäinen menestyskirjailija Remes harvinaisessa haastattelussa: Pelkään floppia jokaisen kirjan kohdalla

Suosittelemme