Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

KSML: Perussuomalaisten kansanedustaja Jouni Kotiaho teki tutkintapyynnön rasisti-twiiteistä

Helsinkiläisvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) kirjoitti Twitterissä kakkien perussuomalaisten olevan rasisteja.

Kansanedustaja Jouni Kotiaho, Perussuomalaiset.
Perussuomalaisten kansanedustaja Jouni Kotiaho. Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta
Antti Seppälä
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten jämsäläinen kansanedustaja Jouni Kotiaho kertoo tehneensä tutkintapyynnön helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim "Husu" Husseinin Twitter-viesteistä. Asiasta kertoo Keskisuomalainen.

Hussein on kirjoittanut Twitterissä, että kaikki perussuomalaiset, sekä Perussuomalaisten kannattajat ja äänestäjät ovat rasisteja.

Keskisuomalaisen mukaan Kotiaho pyytää poliisia tutkimaan onko viesti kiihottamista kansanryhmää vastaan. Samalla hän pyytää tutkimaan syyllistyikö Hussein kiihottamiseen kansanryhmää vastaan myös kommentoidessaan asiaa tiedotusvälineille.

Kotiaho sanoo Keskisuomalaiselle, että hän kokee tulleensa syvästi loukatuksi ja halveksutuksi, ja kertoo Husseinin aiheuttaneen hänelle suurta poliittista henkilökohtaista vahinkoa ja kärsimystä.

Hussein on ilmoittanut seisovansa lausuntojensa takana. Hänestä tehtiin ensimmäinen tutkintapyyntö jo tiistaina. Tutkintapyynnön teki perussuomalaisten Nurmijärven valtuustoryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinna.

Myös Husseinin oman puolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on tuominnut Husseinin twitterviestin (Iltalehti).

Hussein puolestaan korostaa sitä, että kyse on vain ja ainoastaan hänen omista näkemyksistään.

Suosittelemme