Hyppää sisältöön

SDP:n Näkkäläjärvi ei laittanut euroakaan omaa rahaa eurovaaleihin – keräsi yli 60 000 euron vaalikassan

Mikkel Näkkäläjärvi on ainoa lappilainen eurovaaliehdokas, joka teki vaalirahoitusilmoituksen.

Mikkel Näkkäläjärvi sai tukea etenkin ay-liikkeeltä ja SDP:ltä. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

SDP:n lappilainen eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi ei käyttänyt eurovaaleihin lainkaan omia rahoja. Näkkäläjärvi ilmoittaa toukokuun vaalikampanjansa olleen runsaat 66 000 euroa.

Suurin osa ehdokkaan vaalirahoista, yli 40 000 euroa, on peräisin ammattiyhdistyksiltä tai niitä lähellä olevilta tahoilta. Suurimmat yksittäiset potit tulivat entisten demarinuorten perustamalta Uusi Polvi ry:ltä, Palvelualojen ammattiliitto PAMilta ja Metalliliiton sos.dem. opintoyhdistykseltä.

Hän sai myös 5000 euroa tukea puolueeltaan SDP:ltä ja runsaat 7000 euroa kahdelta työväenyhdistykseltä eli Rovaniemen Sosialidemokraattiselta Työväenyhdistykseltä ja Pitäjänmäen Työväenyhdistykseltä.

Tiedot käyvät ilmi ehdokkaan vaalirahoitusilmoituksesta (siirryt toiseen palveluun), joka on jätetty viime sunnuntaina Valtiontalouden tarkastusvirastolle.

10 000 euroa yksityishenkilöiltä

Ilmoituksen mukaan ehdokas sai runsaat 10 000 euroa lahjoituksia yksityishenkilöiltä. Yksikään lahjoitus ei kuitenkaan ylittänyt 1500 euroa, joten lahjoittajien nimiä ei tarvitse julkistaa.

Näkkäläjärvi on ainoa lappilainen eurovaaliehdokas, joka teki vaalirahoitusilmoituksen. Hän ei noussut Euroopan parlamenttiin, mutta pääsi toiseksi varaedustajaksi. Näkkäläjärvi sai eurovaaleissa 10 761 ääntä. Hän keräsi eniten ääniä lappilaisista ehdokkaista.

Vaalirahoitusilmoituksen tekeminen on pakollista vaaleissa valituille ja kahdelta varaedustajalta.

Näkkäläjärven nuoruuden rikokset nousivat julkisuuteen eurovaalien alla.

Rovaniemeläinen poliitikko on kaupunginvaltuutettu, demarinuorten puheenjohtaja ja EU:n alueiden komitean jäsen.

Suosittelemme sinulle