Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kokenut maalivahti Paula Myllyoja siirtyy Italian pääsarjaan – Åland Unitedille historian ensimmäinen pelaajakauppa: "Symbolinen summa"

Myllyojan, 35, uusi seura on Pink Bari.

Paula Myllyoja siirtyi ahvenanmaalaisseuraan täksi kaudeksi.
Kuva: Robert Jansson
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokenut maalivahti Paula Myllyoja liittyy Italian jalkapalloliigassa pelaavien suomalaisten joukkoon. Myllyojan, 35, uusi seura on Pink Bari.

– Olen tietysti superinnoissani siirrosta. Serie A:ssa ammattilaisena pelaaminen on ollut unelmani lapsesta saakka. Viime talvena Ahvenanmaalle muuttaessa tuntui vähän samalta. Silloin pystyin keskittymään jalkapalloon vuorokauden ympäri. Olen todella viihtynyt täällä, Myllyoja sanoi seuran tiedotteessa.

Myllyoja siirtyi ahvenanmaalaisseuraan täksi kaudeksi espoolaisesta Hongasta. Vuodesta 2007 lähtien naisten liigassa muun muassa PK 35-Vantaan, Ilveksen ja FC Unitedin riveissä pelannut Myllyoja kuuluu myös naisten maajoukkueeseen.

Myllyojan uusi seura sijoittui viime kaudella Italian pääsarjassa toiseksi viimeiseksi. Sen oli määrä pudota sarjaporrasta alemmas, mutta se sai kuitenkin säilyttää pääsarjapaikkansa kahden Serie A -joukkueen luovuttua sarjapaikasta.

Italialaiset neuvottelut

Myllyojan siirtyminen italialaisseuraan on myös Åland Unitedin historian ensimmäinen pelaajakauppa. Toiminnanjohtaja Mikael Virran mukaan kyse ei ole kuitenkaan suuresta summasta.

– Saimme ensimmäisen kerran hyvin pienen symbolisen summan pelaajasta. Kun kaksi kertaa lähdet ruokakauppaan, summa on käytetty. Tietysti on sillä tavalla merkittävää, että ulkomaalainen seura halusi maksaa siirtokorvauksen, Yle Urheilun tavoittama Virta kommentoi.

– Emme ihan saaneet sitä summaa, mitä halusimme. Italialaiseen tyyliin neuvottelimme ja sovimme pikkusummasta.

Italialaisseura otti ensin yhteyttä suomalaisvahtiin, joka kertoi Åland Unitedille italialaisseuran kiinnostuksesta. Ahvenanmaalaisseura ei halunnut olla Myllyojan unelman esteenä.

– Pääasia, että Paula saa 35-vuotiaana ensimmäisen ammattilaissopimuksensa. Se on iso asia.

Myllyoja on joukkueen mukana vielä viikonloppuna pelattavassa Suomen cupin ottelussa FC Espoota vastaan.

Italian pääsarjassa pelaavat AC Milanin Nora Heroum, Juventuksen Tuija Hyyrynen sekä vastikään Interin kanssa sopimuksen tehnyt Anna Auvinen.

Lue myös:

Lisää suomalaisnaisia Italian jalkapalloliigaan – maajoukkuepuolustaja Anna Auvinen siirtyy Interiin

Kiireinen työ ja hektinen pääkaupunkiseutu vaihtuivat seesteiseen saareen ja urheilijan arkeen: ”Jalkapallo on nyt päivän kohokohta”

Helsinkiläisopettajan päivä täyttyy kertolaskuista ja Wilma-viesteistä, mutta illalla hän on jalkapallokentällä Euroopan parhaiden joukossa – Paula Myllyoja ihmettelee, miksi joskus harkitsi lopettamista

Suosittelemme