Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Nyt kelpaa tuulettaa! Taika Koilahti leiskautti uuden ennätyksensä, MM-raja vain kolmen sentin päässä – katso SM-kultaan kantanut hyppy ja iloiset tunnelmat

Taika Koilahti voitti Kalevan kisoissa Lappeenrannassa pituushypyn SM-kultaa uudella ennätystuloksellaan 669.

Taika Koilahti ponnisti ennätyksellään SM-kultaan
Henriikka Hiilloskorpi,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Taika Koilahti voitti naisten pituushypyn Suomen mestaruuden uudella ennätyksellään 669. Tulos jäi vain kolmen sentin päähän Dohan MM-rajasta.

Koilahti, 20, kohensi joka tapauksessa asemiaan Dohan MM-kisapaikan kannalta, sillä ilman MM-rajan rikkomista kisoihin voi päästä rankingsijoituksen kautta.

Koilahden tulos oli Kalevan kisojen historiassa kolmanneksi paras. Koilahtea pidemmälle on hypännyt vain Ringa Ropo, joka hyppäsi 673 vuonna 1989 ja 672 vuonna 1992.

Turun Weikkoja edustava Koilahti tuuletti onnistumistaan innokkaasti.

– Oli vähän viileää, mutta se ei näköjään onneksi haitannut tuloksentekoa tänään. Jalat tuntuivat hyvältä. Tämä oli yksi kauden pääkisoista, joten treenit oli tehty sen mukaan, että täällä kulkisi. Se vaan tuli, Koilahti totesi Yle Urheilulle kisan jälkeen ja viittasi uuteen ennätykseensä.

Uusi ennätys nostaa Koilahden Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmannelle sijalle ohi Heli Koivula-Krugerin. Ropon nimissä olevaan Suomen ennätykseen 685 on vielä matkaa.

Koilahti kuului heinäkuussa alle 23-vuotiaiden EM-kisojen ennakkosuosikkeihin, mutta jäi finaalissa ilman tulosta. Kaikki kolme finaalihyppyä merkittiin yliastutuiksi. Lappeenrannassa askelmerkki osui kohdilleen paremmin, tasaiseen sarjaan mahtui myös 657 ja 660 kantaneet hypyt.

SM-hopeaa hyppäsi Anne-Mari Lehtiö tuloksella 624 ja pronssia Marika Partinen tuloksella 618.

Lue myös:

"Poikkeuslahjakkuus, joita on kaivattu" - asiantuntija uskoo, että pituushypyn suomalainen supertalentti pystyy vieläkin hurjempiin suorituksiin

Pituushyppytähti Taika Koilahti lähestyy hurjaa vauhtia lähes 29 vuotta vanhaa Suomen ennätystä – huipputuloskin jätti odottamaan lisää: "Toivon, että tulisi vielä höpsö hyppy pidemmälle"

Suosittelemme