Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Hurjia tuloksia! Maria Huntington viidentenä Suomen kaikkien aikojen tilastossa: "Pika-aiturit sanoivat, että ala juosta aitoja"

Maria Huntington on ennätysvauhdissa seitsenottelun avauspäivän jälkeen.

Maria Huntington Berliinissä 2018
Maria Huntington Berliinin EM-kisoissa viime vuonna. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

LAPPEENRANTA. Naisten seitsenottelun avauspäivä oli kovatasoinen Lappeenrannan Kalevan kisoissa perjantaina. Kilpailua johtava Maria Huntington teki Kimpisen kentällä neljässä lajissa paremmat tulokset kuin ennätyssarjassaan.

Huntington aloitti päivän aitomalla sadan metrin aitajuoksussa hurjan ajan 13,09. Koleassa säässä juostu aika on Huntingtonin ennätys. Erä juostiin 0,6 sekunnin myötätuuleen ja peräti viisi ottelijaa teki erässä ennätyksensä.

Huntington nousi tuloksellaan sadan metrin aitojen Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi, jos jokaiselta urheilijalta lasketaan vain paras tulos.

– Oli hyvä aika tuohon säähän ja aamupäivän kisaksi. Olin tosi tyytyväinen, Huntington sanoi.

Kaikkien aikojen tilastossa Huntingtonin edellä ovat vain pika-aitojen erikoisnaiset Annimari Korte (12,72), Reetta Hurske (12,78), Nooralotta Neziri (12,81) ja Ida Aidanpää (13,08).

Huntington oli jo aikaisemmin kaikkien aikojen tilastossa jaetulla viidennellä sijalla, kun hänen edellinen ennätyksensä 13,11 oli yhtä kova kuin Matilda Bogdanoffilla.

Onko Huntington harkinnut vaihtavansa lajia?

– Pika-aiturit sanoivat, että ala juosta aitoja, Huntington kertoi Yle Urheilulle aikaisemmin tänä kesänä.

– Mutta minä olen sielultani ottelija. Jos erikoistuisin johonkin lajiin, se olisi varmaan pituushyppy.

Ennätys myös 200 metrillä

Huntington teki perjantaina aamupäivällä korkeudessa tuloksen 183 ja kuulassa tuloksen 12,67.

Illalla hän juoksi 200 metrillä ennätyksensä 24,29. Huntingtonin edellinen ennätys 200 metrillä oli 25,01. Noin iso ennätysparannus sai hänet kirkaisemaan kuuluvasti maaliviivan ylityksen jälkeen.

– Tulin Hertta Heikkisen kanssa maaliin ihan tasoissa ja katsoin sitä aikaa, niin olihan se ihan käsittämätöntä. Oli kyllä iso yllätys, Huntington kertasi.

Huntington johtaa ottelua avauspäivän jälkeen 3 786 pisteellään.

– Huomenna pitää tietysti myös onnistua. Ennätyspisteet eivät ole mikään päivänselvä juttu, mutta olen hyvässä kunnossa.

Tampereen Pyrinnön seurakaveri Miia Sillman on toisena 3 619 pisteellään. Myös Sillman teki ennätyksensä sadan metrin aidoissa (13,72).

Huntington ja Sillman ovat molemmat yli 6 000 pisteen tahdissa. Seitsenottelu jatkuu lauantaina pituushypyllä kello 13.05.

Lue myös:

"Urheilu loi ahdistuksen tunnetta ja surua" – seitsenottelija Miia Sillman kertoo hetkestä jolloin inhosi urheilua, teki kolme vuotta myöhemmin sensaatiomaisen tempun

"Menetkö treenaamaan vai vietätkö päivän krapulassa?" Sairaalareissun jälkeen Maria Huntington teki elämänmuutoksen – parikymppisen urheilijan ura lähti rakettimaiseen nousuun

Suosittelemme