Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Serbia kovilla Suomen lentopallomiesten kanssa – "Kesän paras pelimme"

Miesten lentopallomaajoukkue piinasi Krakovan huipputurnauksen toisena pelipäivänä Serbiaa neljän erän verran.

Kuvassa Suomelta iskee Markus Kaurto, joka saldosi Serbiaa vastaan tehot 13/+10
Kuvassa Suomelta iskee Markus Kaurto, joka saldosi Serbiaa vastaan tehot 13/+10 Kuva: Kisäjärjestäjien nettisivusto
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Avauserän erävoiton jälkeen Suomen paukut eivät kuitenkaan riittäneet ja tappio kirjattiin lukemin 1–3 (25-21, 20-25, 21-25, 26-28).

Suomen päävalmentaja Joel Banks myönsi olleensa pettynyt.

– Ensimmäinen tunne on pettymys, koska emme ole pelaamassa parasta aikaa viidettä erää. Serbia pelasi hieman erilaisella kokoonpanolla kuin eilen, mutta tämä oli paras pelimme tänä kesänä.

– Meillä on edelleen paljon töitä edessä. Olen tyytyväinen yleispelaajiemme pelin. Hakkuripuolella olisimme tarvineet parempaa tekemistä, tuumi brittiluotsi.

Suomen isoja onnistujia olivat keskipelaaja Markus Kaurto ja yleispelaaja Peetu Mäkinen. Passari Eemi Tervaportti ruokki heitä komeasti läpi illan.

Suomen erikoisuus oli peräti neljän eri hakkurin käyttäminen ottelussa, vaikka varsinainen hakkuri Samuli Kaislasalo olikin pukeutunut liberopaitaan. Hakkurina näyttivät osaamistaan Urpo Sivula, Lelu Ojansivu, Niko Suihkonen sekä Antti Ronkainen.

Serbia hävisi turnauksen avauspelissään torstaina Puolalle 1-3. Perjantain avauspelissä puolestaan Brasilia voitti Puolan 3-1.

Suomi menetti johdon 3. erässä, yksi eräpallo hukkui neloserässä

Suomen avauksessa olivat Eemi Tervaportti, Urpo Sivula, Elviss Krastins, Peetu Mäkinen, Sauli Sinkkonen, Markus Kaurto ja Lauri Kerminen. Samuli Kaisalasalo oli merkitty tällä kertaa toiseksi liberoksi. Serbia marssitti kentälle eilen Puola-ottelussa vähemmän pelanneet miehensä.

Avauserä oli Suomelta mainio alusta loppuun. Etenkin torjunnassa Suomi oli serbialaisia parempi. Toisessa erässä Serbia pääsi helposti 9–4-johtoon, eikä Suomi noussut enää.

Lelu Ojansivu johti suomalaisten rynnistystä kolmannen erän alussa. Parilla torjunnalla ja huippupuolustamisella hakkuri avitti joukkueen 9–3 -johtoon. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä Serbia nousi erässä ensi kertaa johtoon tilanteessa 18–17 ja vei erän lopun jopa helposti numeroin 25–21.

Neljännessä erässä Serbia nousi pienestä altavastaajan asemasta tasoihin 15–15:een. Erän loppu oli tasainen ja Suomella oli 25–24-tilanteessa yksi eräpallo. Serbian Lazar Cirovicin ässä päätti erän ja ottelun 28–26-lukemiin.

Suomi kohtaa lauantaina isäntämaa Puolan. Ottelu alkaa kello 16.

Suosittelemme sinulle