Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Eva Wahlströmin paras tuliainen titteliottelusta oli maailmanmestaruusvyö – yllättävä tilanne ottelun alussa oli sotkea koko kamppailun: "Minua jännitti samoin kuin joskus nuorena nyrkkeilijänä"

Wahlström puolusti mestaruuttaan onnistuneesti jo viidennen kerran. Nyrkkeilijä pitää nyt pienen tauon ennen kuin astuu taas kehään.

Eva Wahlström
Titteliään onnistuneesti puolustanut Eva Wahlström pitää nyt ansaitun tauon ennen kehään paluuta. Kuva: Kimmo Brandt / Compic / AOP
Noora Takamäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Nyrkkeilijä Eva Wahlström sai tasaisen ottelun päätteeksi, mitä halusikin. Las Vegasin tasaisen titteliottelun jälkeen nainen sai pakata jo kuudetta kertaa maailmanmestaruusvyön laukkuunsa.

– Monesti on tyhjä olo, mutta nyt minulla on vain sellainen ihmeellinen rauha, puhelimitse Yhdysvalloista tavoitettu Wahlström kertoo tuttuun tapaansa hyväntuulisena Yle Urheilulle.

Suomen aikaan varhain lauantaiaamuna käyty WBC-liiton ylemmän höyhensarjan titteliottelu päättyi kymmenen erän jälkeen ratkaisemattomaan tulokseen. Yksi tuomari antoi pisteet vastustaja Ronica Jeffreyn hyväksi luvuin 100–90, toinen oli Wahlströmin kannalla pistein 96–94 ja kolmas jakoi pisteet tasan 95–95. Tulos riitti Wahlströmille, joka puolusti mestaruutta nyt viidettä kertaa.

Ennakkoon Wahlström, 38, oli jännittänyt, miten yhdysvaltalaistuomaristo tuomitsisi kotiyleisön edessä ottelevan Jeffreyn ja suomalaisen otteita.

– Siis se 100–90 (tuominnut tuomari) ei nähnyt sitä matsia lainkaan. Se oli todella väärin. Olen samaa mieltä, että se oli tasainen ottelu, mutta laskin, että olisin voittanut sen niukasti jollain erolla. Löin kovat osumat ja vastustaja löi paljon, mutta suojaukseeni. Kun kuulin sen 100–90, niin ajattelin, että oho, näinkö kaikki tuomarit nyt tämän laittavat. Onneksi se oli vain yksi tuomari, joka ei osannut hommaansa, Wahlström ruotii ottelun lopputulosta.

Jeffrey on Wahlströmin mukaan äärimmäisen taitava ja vaikea vastustaja. Hän yllättikin Wahlströmin voimakkaalla painostamisella ja hyökkäyksellä heti ottelun alussa. Sellainen ei tavallisesti kuulu yhdysvaltalaisen tyyliin, mutta Wahlström sai painostettua Jeffreyn puolustuskannalle. Nyrkkeilytyylin vaihteleminen ottelun edetessä oli lopulta suomalaisen avain voittoon.

– Olimme ajatelleet, että hän on tosi fiksu nyrkkeilijä kuten itsekin ajattelen olevani. Oletin, että nyrkkeilemme fiksuudella, mutta sitten tuli sotaa, Wahlström nauraa.

"Jalat menivät spagetiksi"

Wahlström on tavallisestikin kova jännittämään ennen ottelua, mutta hän kerää itsensä lämmitellessään. Juuri ennen ottelua tapahtunut muutos sai hetkeksi nyrkkeilijän pasmat pahemman kerran sekaisin.

Etukäteen nyrkkeilijöille oli kerrottu, että perinteiseen tapaan ennen ottelua kuullaan kansallislaulut. Kehään astellut Wahlström ajatteli, että ottelun alkuun on vielä monta minuuttia aikaa, mutta jostain syystä kansallislauluja ei koskaan soitettu. Ottelu alkoi heti.

– Tuli sellainen ääh-olo ja se meni jalkoihin, ne olivat ihan spagettia ja oli vaikea nyrkkeillä sen takia. Minua jännitti samoin kuin joskus nuorena nyrkkeilijänä, Wahstöm nauraa.

Titteliottelua on siirretty useaan kertaan ja myös vastustaja on matkan varrella vaihtunut. Valmistautuminen on venynyt puoleen vuoteen, ja myös se saattoi suomalaisen mukaan aiheuttaa osansa jännityksestä.

– Tuntui, että olemme tehneet niin helkkarin paljon hommia koko vuoden, että jos kusen tämän, niin se olisi ihan hirveää, Wahlström nauraa.

Pitkän treenijakson jälkeen on vuorossa ansaittu kesäloma. Kuukauteen Wahlström ei aio kehään astua, vaan nyt aikaa vietetään lasten kanssa ennen kuin perheen pienempien koulut jatkuvat. Seuraavan ottelun aika on naisen mukaan kenties syksyllä tai loppuvuodesta.

– Nyt vähän iisiä ja muita touhuja. On kiva, että on enemmän aikaa keskittyä lapsiin, Wahlström päättää.

Lue myös:

Eva Wahlström säilytti MM-vyönsä – Las Vegasin titteliottelu päätyi ratkaisemattomaan

Eva Wahlström nousee perjantaina kehään pääottelijana ammattinyrkkeilyn pääkaupungissa Las Vegasissa – "Tällä valmistautumisella on hyvin iso mahdollisuus, että voitan"

Juuri tiukan lääkärintarkastusrumban läpi käynyt Eva Wahlström pitää nyrkkeilyn kuolemantapauksia surullisina – "Jokainen ottelija on hyväksynyt, että tällaista saattaa käydä"

Eva Wahlströmin MM-ottelusta säätöä: suomalaisottelija kertoo vastustajan tehneen katoamistempun

Pitkä odotus ennen omien otteluiden alkua ei haittaa Suomen nyrkkeilijänaisia: "Kovat karkelot on tiedossa"

Suosittelemme