Hyppää sisältöön

Airiston veneturma vaati toisen uhrin – kaksi kuoli ja useita loukkaantui veneiden törmäyksessä

Onnettomuutta tutkitaan muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Suuri moottorivene ja pienempi moottoripurjehtija törmäsivät kohtalokkain seurauksin Saaristomeren Airistolla. Kuva: Rajavartiolaitos
Jaana Hevonoja

Turun saaristossa Seilin saareen edustalla, Rymättylän eteläpuolella tapahtui lauantai-iltapäivänä kahden veneen törmäys.

Merivartiosto kertoi illalla, että turmassa on kuollut keski-ikäinen mies, joka oli purjeveneessä. Myöhään illalla saatiin tieto toisesta kuolonuhrista, jonka kerrottiin olleen aiemmin kriittisessä tilassa. Myös toinen uhri oli purjeveneessä ollut keski-ikäinen mies, kertoo Lounais-Suomen poliisi.

Neljä loukkaantui lievästi, heistä yksi on lapsi. Lievästi loukkaantuneet saivat ruhjeita ja haavoja.

Veneissä oli yhteensä kahdeksan henkilöä, joista kaksi aikuista oli moottoriveneessä ja loput purjeveneessä. Kaksi purjeveneessä olleista oli lapsia.

– Veneistä moottorivene oli isompi, ainakin kymmenmetrinen ja purjevene arviolta 6–7-metrinen, kertoi Meripelastuskeskuksen operaattori Robin Lindström.

STT:n merivartiostolta saamien tietojen mukaan veneet törmäsivät laivaväylällä, joka kulkee Seilin saaren pohjoispuolella. Veneilysää oli merivartion mukaan hyvä.

Kuva: Tommi Pylkkö / Yle

Merivartioston mukaan rannalla vastassa olleet helikopterit ja ambulanssit kuljettivat loukkaantuneet Turun yliopistolliseen keskussairaalaan.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen yksiköt avustivat pelastustehtävässä merivartiostoa.

Onnettomuusveneet kuvassa pelastusyksiköiden välissä. Kuva: Länsi-Suomen Merivartiosto

Onnettomuuden syistä ei ole vielä tietoa. Onnettomuutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena sekä törkeänä vammantuottamuksena.

– Tapahtumia tutkitaan näillä nimikkeillä. Se, ketä epäillään selviää tutkinnassa, ja siitä voidaan tiedottaa vasta tutkinnan edetessä, kertoi komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisista.

Haverialukset on hinattu Nauvoon merivartioasemalle.

Onnettomuusveneet hinattiin Nauvon merivartioasemalla Pärnäisiin. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Suosittelemme sinulle