Hyppää sisältöön

Assemblyn StarCraft II -kulta Etelä-Koreaan – palvelunestohyökkäys katkaisi turnauksen loppuottelun lähes tunniksi, kotiyleisön suosikki jäi välieriin

Suomalainen Joona "Serral" Sotala hävisi välierissä turnauksen voittaneelle Etelä-Korean Kim "Stats" Dae Yeobille.

Joona Sotala Assembly-tapahtumassa.
Joona "Serral" Sotala jäi kotiyleisönsä edessä välieriin Assemblyn StarCraft II -turnauksessa. Kuva: Emmi Halmela / Assembly
Jaakko Palvaila

Etelä-Korean Kim "Stats" Dae Yeob on voittanut Assembly-pelitapahtuman StarCraft II -turnauksen.

Dae Yeob kaatoi turnauksen finaalissa maanmiehensä Kang "Solar" Min Soon. Turnausvoitto ja 10 000 dollarin palkintosumma irtosi Dae Yeobille loppuottelussa karttavoitoin 4–2.

Loppuottelu jouduttiin keskeyttämään lähes tunnin ajaksi kuudennessa kartassa, sillä Assembly-verkkopelitapahtuma joutui finaalin aikana laajamittaisen palvelunestohyökkäyksen kohteeksi.

Ottelu saatiin kuitenkin tauon jälkeen pelattua loppuun.

Kotiyleisön suosikin matka katkesi välieriin

Joona "Serral" Sotala jäi turnauksessa yllättäen välieriin, kun Dae Yeob osoittautui liian kovaksi vastustajaksi. Korealainen vei voiton välierästä lukemin 3–2.

Kohtaaminen oli samalla uusinta viime vuoden MM-kisojen finaalista ja GSL vs the World -turnauksen loppuotteluista, joista suomalainen poistui voittajana. Sotala johti välierää jo kartoin 2–0, mutta Dae Yeob onnistui kampeamaan itsensä sillasta ylös ja ottelun voittoon.

Pornaisista kotoisin oleva, suomalaista ENCEä edustava Sotala vahvisti välierätappiosta huolimatta asemiaan kansainvälisen WCS-turnauskiertueen johdossa. Sotalan pahimmista haastajista italialainen Riccardo "Reynor" Romiti ja yhdysvaltalainen Alex "Neeb" Sunderhaft putosivat turnauksesta ennen pudotuspelejä. Sotala nappasi sijoituksestaan 200 WCS-pisteen lisäksi myös 2 500 dollarin palkintosumman.

– Ottelu ratkesi, kun en osannut pelata vastustajan stargate-pelityyliä vastaan. En ole koskaan aiemmin pelannut tuollaista pelityyliä vastaan ja nyt hävisin kolme kertaa putkeen samalla tavalla. Teoriassa Statsin kolmen oraakkelin ja kahden tukikohdan taktiikka on huono, mutta hyvin se näytti toimivan, Sotala totesi tappionsa jälkeen.

Sotala sanoo kuitenkin, ettei aio menettää yöuniaan tappion vuoksi.

– Nyt tiedän, miten tuon pelityylin pystyy voittamaan. Viides kartta oli lähes täydellinen, aloitus oli erinomainen ja sain yhden oraakkeleista tuhottua alkuvaiheessa. Tein kuitenkin pelin keskivaiheilla virheen keskellä karttaa ja vastustaja pääsi rokottamaan. Menetin siihen mennessä keräämäni edun ja se oli sitten menoa.

– Totta kai tappio harmittaa. Tiesin kuitenkin jo ennen turnausta, että Stats on minulle kovin uhka tässä turnauksessa. 3–2-tappio ei ole pahin mahdollinen, Sotala summaa.

Välieräpaikka ratkesi trilleriottelun viimeisessä kartassa

Pelin hallitseva maailmanmestari Sotala aloitti lauantain ottelunsa voittamalla puolivälierissä kiinalaisen Li "TIME" Peinanin äärimmäisen tiukan ottelun jälkeen 3–2. WCS-kiertueen pisteissä viidentenä oleva Peinan oli Sotalan lisäksi ainoa pudotuspeleihin edennyt Etelä-Korean ulkopuolinen pelaaja, sillä muut kuusi pudotuspelipaikkaa menivät eilisissä jatkolohkoissa korealaisille.

Suomalainen oli ottelusarjassa jo tappiolla lukemin 2-1, mutta kampesi lopulta rinnalle ja ohi kahdella peräkkäisellä otteluvoitolla.

Assemblyilla kilpailtiin myös muun muassa NHL-peleissä

Tapahtumassa kilpailtiin StarCraft II:n lisäksi myös useissa muissa peleissä.

Suomen elektronisen urheilun liiton eSM-titteleistä taisteltiin NHL 19 -pelissä kahdessa eri pelimuodossa. 1vs1-turnauksen voiton vei Kristian "Kriketsi17" Veijola, joka kaatoi turnauksen finaalissa Erik "EKI" Tammenpään. NHL 19 -pelin 6vs6-turnaus päättyi HAVU Gamingin voittoon puolustavasta mestarista Filadelphiasta.

Lisäksi Assemblyilla pelattiin Telia Esports Series -sarjan Arena of Valor -pelin finaalit, joissa Mestarit kukisti YMCA eSportsin 3–2. CS:GO-peliturnauksen finaalissa myöhään lauantai-iltana kohtaavat SJ Gaming ja KOVA.

Lisää aiheesta:

Joona "Serral" Sotala jyräsi pudotuspeleihin – taistelee lauantaina voitosta Assemblyn StarCraft II -turnauksessa

Maailmanmestari Joona "Serral" Sotala hakee Helsingissä revanssia vasta 17-vuotiaasta haastajasta – "Kosto annetaan, jos mahdollisuus on"

Suosittelemme sinulle