Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Lapuan Janette Lepistö ylsi viidennen kerran peräkkäin Superpesiksen lyöjäkuningattareksi, Porin Susanna Puisto jäi jälleen kakkoseksi – "Kaljakatsomo yritti psyykata"

Janette Lepistö vei naisten Superpesiksen lyöjätilaston jälleen nimiinsä.

Janette Lepistö
Lapuan Janette Lepistö teki jälleen kovaa jälkeä naisten Superpesiksessä. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu,
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Lapuan Virkiää edustava Janette Lepistö, 23, vei jo viidennen kerran peräkkäin naisten Superpesiksen lyöjätilaston ykköstilan. Runkosarjan päätöskierroksella keskiviikkona Lepistö mätti kahdeksan lyötyä juoksua kotipelissä Mynämäen Vesaa vastaan.

Lepistön saldo runkosarjassa oli 5+83=88 kotiutusta. Lapua voitti Mynämäen kotiutuslyöntikisassa 2–1.

– En ole itse asiassa seurannut edes niitä tilastoja, mitä nyt ihmisiltä jotain kuullut ohimennen. Yritin vain asennoitua siihen, että mitäs sillä on väliä, tuleeko sitä vai ei. Ei elämäni muutu siitä mihinkään. Meidän tavoitteemme ovat syksyllä ja se on pääasia, Lepistö totesi Yle Urheilulle.

Kisa lyöjäkuningattaruudesta oli tiukka, sillä runkosarjan voittajajoukkueen Porin Pesäkarhujen Susanna Puisto johti tilastoa yhdellä kotiutuksella ennen päätöskierrosta.

Puisto löi seitsemän juoksua tamperelaista Manse PP:tä vastaan, mutta jäi 88 kotiutuksellaan toiseksi, koska hänellä oli vain yksi kunnari. Pori kaatoi vieraissa Mansen jaksovoitoin 1-0.

– Kaljakatsomo yritti kyllä koko ajan psyykata minua sillä! Ajattelin, että kyllä minä sen verran niitä juoksuja täräytän, että voi olla tyytyväinen, Puisto totesi.

Puisto jäi nyt viidennen kerran peräkkäin lyöjätilaston toiseksi Lepistön taakse

Naisten Superpesiksen puolivälierät alkavat sunnuntaina.

Puolivälieräparit (3 voittoa):

Pori–Kempele
Lapua–Rauma
Jyväskylä–Hyvinkää
Seinäjoki–Tampere

Janette Lepistöä haastatteli Juhani Kukkasela ja Susanna Puistoa Sari Sirkkiä-Jarva.

Lue myös:

JoMan Juha Puhtimäki pitelemätön Korvalla – "Emme tarvinneet apuja kotijoukkueen ulkokentältä"

Kun Lapuan Janette Lepistö rikkoi 55 vuotta vanhan ennätyksen, ei hän ollut siitä moksiskaan – lyöjäkuningatar paljasti, miksi Virkiän kausi on alkanut hurjalla voittoputkella

Suosittelemme