Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Suomen lentopallomiesten olympiahaaveille jättimäinen kolaus – Kiina oli parempi neljässä erässä

Kiina voitti Suomen olympiakarsinnassa. Suomen olisi voitettava Argentiina ja Kanada, jotta mahdollisuuksia olympiapaikkaan olisi.

Lauri Kerminen (kolmas oikealta) on ollut tyytyväinen Joel Banksin valmennustyyliin ja pelitapaan.
Suomi taistelee tänä viikonloppuna olympiapaikasta. Kuva: AOP / imago sportfotodienst
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen olympiahaave koki kovan kolauksen. Suomi hävisi olympiakarsintaturnauksen avausottelunsa Kiinan Ningbossa isäntämaalle 1–3 (22–25, 25–21, 22–25, 23–25).

Kiina-tappion jälkeen Suomen pitäisi voittaa sekä Argentiina että Kanada, jotta mahdollisuuksia olympiapaikkaan olisi. Yle Urheilun asiantuntijan Timo Hoivalan mukaan näiden huippumaiden voittaminen on Suomen nykymaajoukkueelle lähes mahdotonta.

Suomen hakkurina aloitti Samuli Kaislasalo ja Urpo Sivula oli penkillä. Avauserä eteni pitkään tasaisena, mutta erän lopulla Kiina teki eroa ja vei erän 25–22.

Toinen erä meni puolestaan Suomelle 25–21. Antti Ronkainen tuli kentälle tilanteessa 21–19 ja hänen syötöillään Suomi meni 24–19 –johtoon.

Kiina aloitti kolmannen erän vahvemmin, ja johti erää jo 8–3. Suomi nousi tasoihin 11–11-tilanteessa ja roikkui pitkään mukana, mutta Kiina vei lopulta erän 25–22. Neljäs erä oli jälleen alussa tasainen, mutta erän edetessä Kiina otti otteen ja varmisti voiton.

Suomelle tappio oli päävalmentaja Joel Banksin aikana ja 12. peräkkäinen.

Turnauksen voittaja saa paikan Tokion olympialaisiin. Suomi kohtaa turnauksessa vielä Argentiinan lauantaina ja Kanadan sunnuntaina. Molemmat ottelut alkavat kello 10 ja ne nähdään suorina lähetyksinä TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lue myös:

Hukatut paikat harmittivat Suomen lentopallomiehiä: "Tällaista ei saisi päästää tapahtumaan"

Suomen lentopallomiehet täysin arvoituksellisessa tilanteessa olympiakarsintoihin – hävinneet 11 ottelua putkeen: ”Taikuri Banks saa vetää kanin hatusta”

Lentopallomiehille kova kolaus: Olli-Pekka Ojansivu jää pois olympiakarsinnoista

Suosittelemme sinulle