Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Flow'n pääesiintyjän keikka lopetettiin kesken kaiken – syynä melusäädökset: "Emme voi festivaalina ottaa riskiä sanktioista"

Yhdysvaltalaisen Solange Knowlesin keikka keskeytettiin vähän ennen loppua.

Laulaja Solange esiintymässä lähikuvassa.
Solange Knowles. Kuva: Rex / AOP
Miia Gustafsson
Avaa Yle-sovelluksessa

Solange Knowles oli Flow-festivaalin perjantai-illan viimeinen pääesiintyjä. Hänen keikkansa keskeytettiin, koska artistin show ylitti puolenyön aikarajan. Kaupungin säädösten mukaan päälavalla ei saanut esiintyä keskiyön jälkeen.

Festivaalin tiedottaja Susanna Hulkkosen mukaan aikarajan ylityksestä voi seurata sanktio.

– Valitettavasti emme voi joustaa tässä asiassa. Emme voi festivaalina ottaa riskiä sanktioista. Tällaisissa tapauksissa yhteisösakot voivat olla merkittäviä.

Melurajoista määrää Helsingin kaupungin ympäristökeskus.

Aiemmin päälavalla esiintynyt Erykah Badu ilmaantui lavalle myöhässä, mutta tiedottaja Susanna Hulkkosen mukaan se ei ollut Solangen keikan venymisen syy.

– Artisteilla oli kyllä tarpeeksi vaihtoaikaa, joten Erykah Badun myöhästyminen ei aiheuttanut aikarajan ylitystä.

Flow Festival
Helsingin Suvilahti Flow-valaistuksessa. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Syy venymiseen johtui ilmeisesti siitä, että ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut R&B-artisti Solange oli ollut niin innoissaan, ettei ollut malttanut lopettaa keikkaa managerinsa ja lavahenkilökunnan kehotuksista huolimatta.

– Solange itse oli hyvällä mielellä keikan jälkeen ja pahoitteli aikarajan ylitystään, kertoo tiedottaja Susanna Hulkkonen.

Solange saatiin esiintymään Flow-festivaalille tulonsa peruneen Cardi B:n tilalle.

Osa yleisöstä oli pettynyt, koska ei kuullut Solangen keikan loppua äänentoiston sammuttua. Sosialisessa mediassa moni on ihmetellyt ratkaisua.

Tapahtuneelle riitti kuitenkin myös ymmärrystä. Egotripistä tuttu muusikko Mikki Kauste tuntee käytännöt.

– Flowssa tapahtunutta: Illan pääesiintyjä Solange vetäisi viimeiset 5 min. kokonaan ilman äänentoistoa huviluvan loppumisen takia. Mahtoi olla jännän kuuloista, mutta kovat on käsittääkseni sakot ja sanktiot, jos lupia rikkoo. Ja naapurithan huomaavat nämä kyllä.

Myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kommentoi tapahtunutta Twitterissä.

– Hyvä että Flow-festivaali ⁩ noudatti melusäännöksiä hankalassa tilanteessa. Sykkivässä kaupungissa ihmisten pitää välillä joustaa, jotta muilla voi olla hauskaa. Pelisäännöt pitää kuitenkin olla ja niiden noudattaminen on kunnioitusta muita kohtaan.

Flow-festivaalilla oli perjantaina 27 000 kävijää. Festivaali jatkuu sunnuntaihin saakka. Silloin päälavalla nähdään muun muassa brittibändi The Cure.

Artikkeliin lisätty pormestari Jan Vapaavuoren Twitter-kommentti klo 14.36.

Lue lisää:

Seuraa Flow-festivaalia Yle Areenassa.

Festariesiintyjien perumiset eivät ole ilmiö, toteaa Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja – “Sarja tosi huonoa onnea ja syitä laidasta laitaan”

Yleisön rakastaman Flow'n kulisseissa muhii riita – Taiteilija ihmettelee pientä korvaustaan: "Ei ole ainoa marginalisoitujen ihmisten ilmaisen työn juhla"

Suosittelemme