Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lentopallomaajoukkueen konkari latoi tylyä tekstiä penkin alle menneen olympiakarsintaturnauksen päätteeksi: "Olen aina pelannut voitosta, enkä siitä, että päästään koskemaan palloon"

Suomen maajoukkueessa 12 vuotta mukana ollut Urpo Sivula lyttäsi omiensa otteet.

Urpo Sivula Maailmanliigan lentopallo-ottelu 8.6.2017
Kuva: Tomi Hänninen
Petri Sjöblom,
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen olympiakarsintaturnaus päättyi sunnuntaina pettymykseen, kun joukkue ei onnistunut voittamaan Kiinassa otteluakaan. Etukäteen turnausta povattiin jopa kaikkien aikojen tilaisuudeksi pelata olympialaisissa. Olympiahaaveet kokivat kuitenkin kolauksen jo avausottelussa, kun Suomi kärsi tappion maailmanrankingissa pykälää alempana olevalle Kiinalle.

Urpo Sivula korvasi avauserässä Samuli Kaislasalon ja aloitti toisen erän. Kokenut hakkuri ei ollut tyytyväinen joukkueensa suoritukseen eikä selitellyt omia otteitaan.

– Käden kanssa ei ole mitään ongelmia. Pelitilanne on aina vähän eri kuin treeneissä. Aika vähän peleissä on tullut kentällä käyntejä. Eipä sitä voi selitellä. Paskaa peliä, ei voi muuta sanoa.

Sivula latoi kovia sanoja joukkueen asenteesta.

– Itse olen aina pelannut voitosta, enkä siitä, että saadaan olla vaan kentällä. Nyt näkyy ehkä vähän liikaa, että ollaan innoissaan siitä, että päästään oranssin sisälle vaan pyörimään ja koskemaan palloon eikä mietitä sitä, että pelejä ollaan tultu voittamaan. Siinä on se suurin ongelma, Sivula latasi.

Sivulan mukaan joukkueen onkin käännettävä ajatusmallinsa jatkoa ajatellen.

– Enää kyse ei ole siitä, että on hyvä fiilis ja kaikilla on mukavaa, että päästään käymään kentällä. Tuloksia pitää tulla, ja jos ei tule, jonkin pitää muuttua.

EM-turnaukseen tappioputkessa

Suomi lähtee kuukauden päästä Sloveniassa pelattavaan EM-turnaukseen neljäntoista ottelun tappioputkessa. Joukkue ei ole onnistunut voittamaan päävalmentaja Joel Banksin alaisuudessa vielä otteluakaan.

Libero Lauri Kerminen ei suostunut uhraamaan EM-turnaukselle vielä ajatustakaan.

– Kymmenen päivää otamme lepoa. Veikkaan, että lepo tulee tarpeeseen. Sitten katsotaan EM-kisoja, Kerminen sanoi.

Keskipelaaja Markus Kaurton mukaan Suomi hakee Sloveniasta menestystä.

– Uskoisin, että kohtalaisen nälkäinen Suomi lähtee kisoihin metsästämään avausvoittoaan ja hyvää menestystä. Tämä kesä on syytä päättää kunnialla, Markus Kaurto päätti.

Lue myös:

Lentopallomiehet taipuivat Kanadalle kolmessa erässä – tappioputkessa kompuroiva Suomi jäi lohkojumboksi: "Eihän tästä kauheasti kerrottavaa jäänyt"

"Nyt olemme aallonpohjalla" – asiantuntija ei kuitenkaan syytä päävalmentajaa tappioputkesta

Argentiina murskasi lentopallomiesten olympiahaaveet – Suomelle jo 13:s peräkkäinen tappio Joel Banksin alaisuudessa

Suomen lentopallomiesten voitoton brittiluotsi latasi todella pettynyttä tekstiä: "Joukkue ei osaa voittaa" – olympiahaaveet todennäköisesti kaatuivat

Suomen lentopallomiesten olympiahaaveille jättimäinen kolaus – Kiina oli parempi neljässä erässä

Suomen lentopallomiehet täysin arvoituksellisessa tilanteessa olympiakarsintoihin – hävinneet 11 ottelua putkeen: ”Taikuri Banks saa vetää kanin hatusta”

Lentopallomaajoukkueen kokenut konkari intoa täynnä – "Ensimmäiset olympiakarsinnat ja sen jälkeen toivottavasti ensimmäiset olympialaiset"

Lentopallomiehille kova kolaus: Olli-Pekka Ojansivu jää pois olympiakarsinnoista

Suosittelemme sinulle