Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Laura Salminen pettyi EM-kisoissa – "Olympiapaikka olisi ollut mahdollinen päätöslajin normaalisuorituksella"

Suora olympiapaikka oli tarjolla nykyaikaisen 5-ottelun kahdeksalle parhaalle ottelijalle Bathin EM-kilpailussa.

Laura Salminen.
Nykyaikaisessa viisiottelussa hypätään korkeimmillaan 1,2 metrin korkuisia esteitä. Kuva: Jari Kärkkäinen/Yle
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

5-ottelija Laura Salminen joutui pettymään EM-kilpailuissa jäätyään lopputuloksissa 21:nneksi. Jatkossa hän jatkaa Tokion olympiapaikan metsästämistä rankingkilpailuiden kautta.

Suomalainen lähti loistavista asemista ratkaisevaan päätöslajiin ampumajuoksuun, mutta joutui toteamaan, ettei juoksu toiminut normaaliin tapaan.

– Jostain syystä juoksu ei ollut normaalilla tasolla. Kuukausi sitten Minskin rankingkilpailussa oli ihan eri vauhti päällä. Nyt pitää tarkkaan analysoida, mistä päivän huono juoksuvauhti johtui, Salminen puntaroi.

32-vuotiaalle Salmiselle sijoitus EM-tasolla oli kuitenkin uran toiseksi paras. Minskin EM-kilpailussa vuonna 2017 hän oli 20.

– Päällimmäinen tunne on nyt harmitus. Suora olympiapaikka olisi ollut mahdollinen päätöslajin normaalisuorituksella. Tässä kisassa oli paljon hyvää, sillä uinti, miekkailu ja ratsastus sujuivat todella hyvin ja lähdin loistavasta asemasta ratkaisevaan ammuntajuoksuun.

EM-kultaa otteli Lontoon olympiavoittaja, Liettuan Laura Asadauskaite. Laura Salmisen seuraava kilpailu on Budapestin MM-kilpailut syyskuussa, jonka jälkeen vuorossa on useita olympiarankingkilpailuja.

Lue lisää:

Usko ja valmentajaisä auttavat Suomen kovinta viisiottelijaa kohti Tokion olympialaisia – "Muilla on henkisiä valmentajia, meillä on pyhä henki"

Laura Salminen eteni nykyaikaisen 5-ottelun EM-loppukilpailuun

Suosittelemme