Hyppää sisältöön

Veikkaus perustaa eettisen neuvoston – palkitsemisjärjestelmään lisätään vastuullisuusmittari

Vastuullisuusmittarilla seurataan pelihaittojen kehittymistä.

Veikkauksen lippu pääkonttorilla Helsingissä 6. elokuuta 2019. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Sannimari Lehtilä,
Markus Mäki

Veikkauksen hallitus päätti tiistaina eettisen neuvoston perustamisesta. Hallitus velvoitti yhtiön johdon valmistelemaan esityksen seuraavaan hallituksen kokoukseen.

Peliyhtiön eettinen neuvosto lakkautettiin vuoden 2017 alussa, kun Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja Fintoto yhdistyivät.

Lisäksi hallitus teki periaatepäätöksen, että Veikkauksen palkitsemisjärjestelmään lisätään vastuullisuusmittari, jolla seurataan pelihaittojen kehittymistä. Muutos koskee yhtiön johtoa jo kuluvan vuoden osalta.

– Vastuullisuusperiaatteet ovat oleellisia kaikessa Veikkauksen toiminnassa. Yhtiö on jatkuvasti tehnyt toimenpiteitä vastuullisuuden toteuttamiseksi ja hallitus on säännöllisesti arvioinut pelihaittojen ilmenemistä, Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo sanoo yhtiön tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Veikkaus ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa enempää.

"Linjaus poliittisen tahdon mukainen"

Veikkauksen hallituksen jäsen Ilkka Kanerva sanoo, että vastuullisuus ja veikkaustuottojen mahdollistamat toimet yhteiskunnassa ovat Veikkauksen toiminnan kaksi punnusta.

– Näiden keskinäinen punninta on aina kysymyksessä. Niiden on toteuduttava yhteiskunnallisesti hyväksyttävällä tavalla.

Kanerva sanoo, että linjaus on poliittisen tahdon mukainen.

– Veikkaus luonnollisesti noudattaa tätä omistajansa tahtoa.

Päivitetty kello 15.05: lisätty Ilkka Kanervan kommentit.

Lue myös:

Veikkauksen lakkautetun eettisen neuvoston entinen jäsen pitää kohumainoksia mauttomina – "Ajattelin, että ohhoh, onko tämä vitsi"

Veikkaus laittaa osan mainonnastaan tauolle –  Toimitusjohtaja: "Olemme tehneet virheitä"

Vihreiden Ohisalo valmis siirtämään Veikkauksen peliautomaatit erillisiin tiloihin: "Pelihaitat ja ylivelkaantuminen kulkevat monessa tapauksessa käsikkäin"

Suosittelemme sinulle