Hyppää sisältöön

Pihoissa liikkuvat karhut riesana Kiihtelysvaarassa – yksi karhu ammuttiin sunnuntaina, jo seuraavana iltana toinen tonki roskia

Poliisi toivoo, että viikon kuluttua alkavassa karhunmetsästyksessä jahtia kohdennettaisiin asutuksen lähellä liikkuviin karhuihin.

karhu suolla
Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Pauliina Tolvanen

Pihoihin etsiytyvät karhut kiusaavat asukkaita ja mökkiläisiä Joensuun Kiihtelysvaarassa.

Touko-elokuun aikana hätäkeskukseen on tehty yli kaksikymmentä ilmoitusta pihapiirissä liikkuneesta karhusta Huhtilammen, Palon ja Uskalin alueelta.

Sunnuntaina suurriistavirka-apu ampui Huhtilammella pihoissa vierailleen uroskarhun. 170-kiloista karhua oli tuloksetta yritetty karkottaa neljä kertaa. Se ei myöskään välittänyt Riistakeskuksen rakentamasta sähköaidasta.

Poliisi kertoo, että karhua jäljitettiin yhtäjaksoisesti piha-alueelta lopetuspaikalle. Riistakamerakuvien perusteella sama karhu oli vieraillut pihoissa lukuisia kertoja.

Karhun lopettaminen ei kuitenkaan ratkaissut ongelmaa: jo seuraavana päivänä Huhtilammelta ilmoitettiin roskiksia tonkivasta karhusta.

Joensuun riistanhoitoyhdistyksen mukaan alueella liikkuvat karhut ovat tottuneet etsimään ravintoa asutuksen läheisyydessä. Poliisi toivoo, että 20. elokuuta alkavassa karhunmetsästyksessä jahtia kohdennettaisiin asutuksen lähellä liikkuviin karhuihin.

Suosittelemme sinulle