Hyppää sisältöön

Veikkaus on poistanut peliautomaatteja sairaaloiden kahvioista – lisää rahapeliautomaattien poistoja ei ole suunnitteilla

Veikkaus kertoo päätyneensä pohtimaan peliautomaattien sijoittelua ja myyntipaikkakriteerejä uudelleen.

Veikkausta on kritisoitu viime aikoina peliautomaattien sijoittelusta sekä mainonnastaan. Kuva: Retu Liikanen / Yle
Jaana Hevonoja,
STT

Veikkaus on poistanut kahdeksan peliautomaattia kuudesta eri sijoituspaikasta, kertoo Veikkauksen myyntijohtaja Marko Peltokorpi.

Hänen mukaansa Suomessa on noin 21 500 rahapeliautomaattia, joista asiamiesten myyntipaikoissa sijaitsee noin 18 500.

Peltokorpi kertoo, että poistot johtuvat siitä, että Veikkaus oli päätynyt tarkastelemaan myyntipaikkakriteerejä uudelleen. Veikkauksen myyntipaikkakriteereihin on kirjattu aiemmin, ettei automaatteja sijoiteta tiloihin, joissa asiakkaat ovat pääosin alaikäisiä.

– Tätä kohtaa on nyt tulkittu sillä tavoin, että se rajaa pois myös sellaiset kohteet, joissa suuri osa asiakkaista sairaita tai vanhusväestöä. Laajennetun tulkinnan perusteella on poistettu automaatteja lähinnä sairaaloiden yhteydessä olevista kioskeista tai kahvioista, hän sanoo.

STT kertoi, että peliautomaatteja on poistettu muun muassa Kankaanpään kuntoutuskeskuksesta, Kotkan keskussairaalan kahviosta, Espoon sairaalan R-kioskista ja Wanhan Herran ravintolasta.

– Arvioimme jatkuvasti myyntipaikkojamme ja tässä kohdassa katsoimme, että on syytä arvioida kriteereitä uudelleen, Peltokorpi perustelee.

Verkosto on Peltokorven mukaan käyty nyt huolellisesti läpi, eikä muita rahapeliautomaattien poistoja ole suunnitteilla.

Veikkausta on kritisoitu viime aikoina peliautomaattien sijoittelusta ja mainonnasta.

Muun muassa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi aiemmin tällä viikolla olevansa halukas tarkastelemaan sitä, että peliautomaatit siirretään pois markettien auloista.

Peliautomaattien poistosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Aiheesta aiemmin:

Analyysi: Veikkaus voidaan ottaa "tarkasteluun", mutta tuskin remontoitavaksi – peleistä riippuvaisia ovat myös rahan saajat

"Peliautomaatit lähtevät Prisman auloista", ennustaa Iltalehden Lauri Nurmi

Suosittelemme sinulle