Hyppää sisältöön

Suomen merkittävimmät somevaikuttajat laitettiin järjestykseen: ykkösenä on 24-vuotias tubettaja Mmiisas

Mmiisas tavoittaa videoillaan yli 100 000 suomalaista.

Miisa Rotola-Pukkila eli Mmiisa
Miisa Rotola-Pukkila tubettaa nimellä Mmiisas. Kuva: Laura Hyyti / Yle
STT

Suomen vaikuttavin some-vaikuttaja on 24-vuotias tubettaja Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila. Asia selviää sosiaalisen median seurantaan ja analytiikkaan keskittyneen Meltwaterin julkaisemasta selvityksestä.

Mmiisas tavoittaa Youtube-videoillaan keskimäärin yli 100 000 suomalaista. Instagramissa hänellä on lähes 430 000 seuraajaa. Rotola-Pukkilan kanavat tavoittavat enimmäkseen alle 25-vuotiaita naisia, joita kiinnostavat esimerkiksi musiikki, matkustaminen, opiskelu ja valokuvaus, Meltwaterin tiedotteessa kerrotaan.

Toiseksi tärkein vaikuttaja on tubettaja Lakko eli Eric Savolainen, jonka Youtube-kanavalla on noin 550 000 seuraajaa.

Kolmanneksi vaikuttavimmaksi nousi tubettaja Roni Bäck. Hänen kanavallaan on lähes puoli miljoonaa seuraajaa.

Selvityksessä on vertailtu 40 000 suomalaisen sosiaalisen median vaikuttajan ja mikrovaikuttajan dataa. Selvityksessä huomioitiin vaikuttavuus eri sosiaalisen median alustoilla ja tarkasteltiin esimerkiksi, kuinka sitouttavaa vaikuttajan sisältö on ja kuinka hänen seuraajamääränsä kehittyvät.

Selvityksen ulkopuolelle jätettiin muusikot, meemitilit ja televisiosta tutut julkkikset.

Lue lisää:

"Käytin kerran vahingossa eläintestattua kosmetiikkaa ja seuraajat huomasivat heti" – tubettaja Mmiisas miettii tarkkaan, mitä tubessa julkaisee

"Tubettajista tykätään, koska meidät tunnetaan" – Tubettaja Mmiisas perää persoonia myös perinteiseen mediaan, katso Päivän Pointti -keskustelu videolta

Suosittu tubettaja Mmiisas ottaa kantaa ympäristöasioihin ja saa kritiikkiä omista valinnoistaan: "Ekokyttäys on somevaikuttajien riesa"

Suosittelemme sinulle