Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Painin MM-joukkue nimettiin – Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen ottelevat viimeisestä paikasta katsastusottelussa

Kreikkalais-roomalaisen painin 97 kilon sarjan MM-edustaja valitaan katsastusottelun jälkeen.

Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen.
Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen harjoittelivat viime talvena yhdessä. Nyt miehet ottelevat keskenään MM-kisapaikasta. Kuva: Henri Pitkänen.
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Painiliitto on nimennyt joukkueen kuukauden päästä Kazakstanin pääkaupungissa Nur-Sultanissa käytäviin MM-kilpailuihin. Kreikkalais-roomalaisen painin 97 kilon sarjassa paikka on yhä auki, sillä Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen painivat kisapaikasta katsastusottelussa.

Katsastusottelu käydään Kuortaneella kuun vaihteessa järjestettävän kansainvälisen leirin yhteydessä. Helsingin Hakaa edustava Elias Kuosmanen, 23, on kaksinkertainen EM-pronssimitalisti. Lahden Ahkeran painija Arvi Savolainen, 20, juhli maaliskuussa alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Viime vuonna Savolainen voitti maailmanmestaruuden alle 20-vuotiaissa.

Painiliiton puheenjohtajan Tuomo Karilan mukaan katsastus saatetaan järjestää paras kolmesta -systeemillä. Kaksikolla ei ole tänä vuonna ollut vielä keskinäistä ottelua.

– Meillä on positiivinen ongelma. Meillä on kaksi todella hyvää, tasaväkistä painijaa. Tämä oli tiukka päätös. Selkeää paremmuutta näiden kahden välille ei ole syntynyt, kun molemmat ovat niin hyviä. Itse koen, että tämä oli paras urheilullinen ratkaisu, että painimalla löydetään paremmuus, Karila sanoo Yle Urheilulle.

Kuosmanen ja Savolainen olivat alkukuusta mukana Saksan gp:ssä Dortmundissa. Kumpikin painija hävisi omat välieränsä, joten molempien sijoitukseksi tuli kolmas. Painiliitto ei halunnut lähteä nimeämään kumpaakaan MM-kisoihin, kun selkeää paremmuutta ei Saksassakaan selvinnyt.

– Karsinnan jälkeen kellään ei ole nokan koputtelemista ja kumpikin painija tietää sen, että tuetaan toista, jos toinen saa paikan, Karila toteaa.

Kevään EM-kisoissa Romaniassa Suomea edusti 97 kilon sarjassa Kuosmanen, joka voitti pronssia.

Kaikkien suomalaisten sarjoissa on jaossa suorat maapaikat ensi vuoden Tokion olympialaisiin kuudelle parhaalle painijalle.

Yle välittää painin MM-kisat kanavillaan.

Suomen joukkue painin MM-kisoihin 14.–22.9.2019:

Naiset:

62 kg: Petra Olli, Lappajärven Veikot

Miehet:

Vapaapaini:

86 kg: Ville Heino, Porin Paini-Miehet
125 kg: Jere Heino, Porin Paini-Miehet

Kreikkalais-roomalainen paini:

60 kg: Lauri Mähönen, Lapin Veikot
77 kg: Niko Erkkola, Ilmajoen Kisailijat
87 kg: Rami Hietaniemi, Nurmon Jymy
130 kg: Konsta Mäenpää, Ilmajoen Kisailijat
97 kg:n sarjan edustaja valitaan katsastusottelun jälkeen.

Juttua täydennetty kello 22.11: Lisätty Tuomo Karilan kommentit.

Lue myös:

Painitähdet Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen jahtaavat Tokion olympiapaikkaa toisiaan kirittäen: “On vain hyvä, että haastajia ja halukkaita voittajia riittää”

Konsta Mäenpää painin valopilkku Dortmundissa – kuusi suomalaista mitaliotteluihin

Sairastelu pilasi Petra Ollin suunnitelmat: palaa viiden kuukauden kilpailutauolta suoraan MM-molskille

Arvi Savolainen jälleen kultavireessä – paini alle 23-vuotiaiden Euroopan mestariksi

Suosittelemme