Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kirt jysäytti yli 87-metrisellä ylivoimaiseksi Viron keihäsmestariksi – säästeli itseään sunnuntain Timanttiliigaan ja heitti vain kolmesti

Maailmanlistan kärkinimi Magnus Kirt heitti Viron mestariksi 87,57-metrisellä.

Magnus Kirt
Magnus Kirt on heittänyt tällä kaudella parhaimmillaan 90,61 metriä. Kuva: Tomi Hänninen
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Keihäänheittäjä Magnus Kirt heitti rennolla suorituksella Viron mestariksi Tallinnassa.

Kirt teki todella vakuuttavan sarjan maansa mestaruuskilpailussa. Ensimmäisellä Kirt liidätti keihään 83,76 metriin. Toisella hän paransi tulostaan 84,12 metriin, ja kolmannella tuli voittotulos 87,57 metriä.

Viron mestaruus tuli täysin ylivoimaiseen tyyliin, sillä toiseksi sijoittunut Tanel Laanmäe heitti tämän kauden tasolleen tyyppillisen tuloksen, 75,28 metriä.

Erityistä kilpailussa oli, että Kirt päätti heittää vain kolmesti, sillä hän osallistuu sunnuntaina Birminghamin Timanttiliigan kilpailuun.

– Tämän päivän päätavoite oli vain hyvät heitot. Huominen näyttää, miten hyvin sain kaiken kohdalleen. Ensimmäinen heitto ei oikein toiminut, vaikka heitto ei ollut huono. Toinen yritys oli parempi. Kolmannella tuntuma oli sellainen kuin halusinkin, Kirt kommentoi kilpailun jälkeen virolaiselle Postimees-lehdelle.

Sunnuntaina Kirtillä on vastassaan todella kovia nimiä Timanttiliigassa. Mukana ovat muun muassa saksalaiset Andreas Hofmann, Thomas Röhler ja kesällä loukkaantumisesta kärsinyt Bernhard Seifert. Viivalla nähdään myös hurjan ennätysparannuksen heinäkuun lopulla tehnyt Edis Matusevicius.

Kirt on tämän kauden maailmanlistan ykkönen tuloksella 90,61 metriä. Hofmann on heittänyt toiseksi pisimmälle, 89,65 metriin. Matusevicius nappasi heinäkuussa maailmanlistan kolmannen paikan 89,17-metrisellä.

Lue myös:

Yli neljän metrin ennätysparannus! Liettualainen nousi keihäänheitossa maailmantilaston kolmanneksi, alle puolen metrin päähän Hofmannista

Saksan keihäsvalta horjuu? Johannes Vetter sivuun useiksi viikoiksi, samalla selvisi jo kolmannen saksalaisen huippuheittäjän loukkaantuminen – "Ei tule Suomeen"

Wimbledonin tennispelaajat veivät luottohenkilön – keihästähti Magnus Kirt vetäytyi kisasta

Suosittelemme