Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Heureka tehnee kävijäennätyksen tänä vuonna – jo 300 000 kävijää on tutustunut dinosaurusnäyttelyyn ja treennannut aivojaan

Isot vaihtuvat näyttelyt, Jättimäiset dinosaurukset ja Aivot narikasta! ovat kiinnostaneet sekä lapsi- että aikuisyleisöä.

Heureka ulkoa
Kuva: Heureka
Mari Sarolahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Kolmikymppisiään juhliva Tiedekeskus Heureka tekee mitä todennäköisimmin kävijäennätyksen tänä vuonna. Tiedekeskuksessa on vieraillut jo 300 000 kävijää.

Isot vaihtuvat näyttelyt, Jättimäiset dinosaurukset ja Aivot narikasta! ovat kiinnostaneet sekä lapsi- että aikuisyleisöä ennätysmäisesti.

Jättimäiset dinosaurukset -näyttelyssä on liikkuvia dinosaurusrobotteja sekä aitoja dinosaurusfossiileita ja fossiililöytöjen perusteella rakennettuja luurankoja.

Heureka on tuottanut Jättimäiset dinosaurukset -näyttelyn yhteistyössä yhdysvaltalaisen Exhibits Rexin kanssa. Yhtiön perustaja Don Lessem on dinosaurustiedon dinosaurus: hänen kunniakseen on nimetty argentiinalainen Lessemsaurus. Hän oli myös Jurassic Park -elokuvan dinosaurusasiantuntija.

Viime lokakuussa avattu terveysaiheinen Aivot narikasta! -näyttelyssä annetaan vinkkejä, miten pitää huolta aivoistaan. Näyttely koostuu erilaisista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2–5 hengen ryhmissä.

Heurekan vuosittainen kävijämäärä on keskimäärin noin 280 000, joka tulee tänä vuonna ylittymään kirkkaasti.

Suosittelemme sinulle