Hyppää sisältöön

Fidel Castron kosmonautille lahjoittama krokotiili puri herrakerhon jäsentä rapujuhlilla Tukholmassa

Krokotiili on nimeltään Castro tai Hillary.

Krokotiili puri miestä Tukholman Skansenin akvaariossa. Kuvan krokotiili on nimeltään Cassius. Se elää Australian Cairnsissa ja on maailman suurin vankeudessa elävä krokotiili. Kuva: EPA/Brian Cassey

Herrakerho Travellers Clubin rapujuhlat Tukholmassa Skansenin akvaariolla päättyivät ikävästi, kun aikoinaan Kuuban pitkäaikaiselle presidentille Fidel Castrolle kuulunut krokotiili puri puhetta pitänyttä kerhon jäsentä käteen, kertovat muun muassa BBC (siirryt toiseen palveluun) ja Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

Noin 80-vuotias mies oli siirtynyt krokotiilialtaan laidalle pitämään puhetta, kun krokotiili hyökkäsi. Mies oli pitänyt kättään huolimattomasti altaan reunalla. Akvaarion johtaja Jonas Wahlström ehti huutaa 'seis' , mutta liian myöhään.

– Yksi krokotiileista nousi ylös ja tarttui hampaillaan kiinni miehen käteen, paikallisen Travellers Clubin klubimestari Claes Lindberger kertoi Aftonbladetille.

Purtu mies oli huutanut, että hän ei saa kättään irti.

– Joku löi krokotiilia harjanvarrella tai vastaavalla, jolloin ote irtosi, Lindberger muisteli kauhunhetkiä.

Puheensa keskeyttäneen miehen verenvuotoa yritettiin estää lautasliinoilla, kunnes ensiapu saapui paikalle. Herrakerhon jäseninä on myös lääkäreitä, joten miehellä oli onnea.

– Onneksi paikalla oli kolme lääkäriä, jotka huolehtivat miehestä, kunnes ambulanssi tuli paikalle ja vei hänet sairaalaan. Krokotiili menetti otteen kädestä noin kymmenen sekunnin jälkeen, Wahlström kertoi uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun):lle.

Klubimestari Lindberger kertoi Aftonbladetille, että mies loukkasi kätensä, mutta ei menettänyt sitä.

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa on myös Travellers Clubin Ruotsin-jaoston jäsen, mutta hän ei ollut paikalla rapujuhlissa.

Krokotiilit kosmonautin ja Moskovan kautta Tukholmaan

Skansenin akvaariossa on kaksi krokotiilia, joiden matkustelu alkoi 1970-luvun lopulla. Fidel Castro lahjoitti ne neuvostoliittolaiselle kosmonautille Vladimir Shataloville vuonna 1978 kommunistivaltioiden välisen ystävyyden eleenä. Shatalov lahjoitti ne eteenpäin Moskovan eläintarhaan, kun krokotiilit olivat kasvaneet vaarallisen isoiksi. Brittilehti Independentin (siirryt toiseen palveluun)mukaan Shatalovin vaimo oli saanut matelijoista tarpeekseen. Moskovan eläintarhasta matka jatkui parempiin oloihin Tukholmaan vuonna 1981.

Ympyrä tavallaan sulkeutui neljä vuotta sitten, kun akvaarion johtaja Wahlström vei kymmenen krokotiilipariskunnan jälkeläistä Kuubaan.

Krokotiilipariskunnan nimet ovat Castro ja Hillary.

Suosittelemme sinulle