Hyppää sisältöön

EM-kisoista verta vuotavan hevosen vuoksi hylätty huippuratsastaja järkyttyi saamastaan palautteesta: "Tämä on ollut yksi elämäni vaikeimmista päivistä"

Olympiavoittaja Charlotte Dujardinin suoritus hylättiin, kun hänen hevosestaan löytyi verijälki.

Charlotte Dujardin kouluratsastuksen joukkuekilpailussa Rotterdamin EM-kisoissa. Kuva: AOP

Ratsastuksen EM-kilpailut päättyivät Englannin kouluratsastusjoukkueen osalta skandaaliin. Joukkueen ankkurin, olympiavoittaja Charlotte Dujardinin hevosen kyljestä vuosi suorituksen jälkeen verta, minkä vuoksi supertähden suoritus hylättiin.

Joukkue oli jo ehtinyt juhlia hetken EM-hopeaa, mutta päätöksen jälkeen he menettivät mitalinsa ja loppusijoitus oli neljäs. Dujardinia ei nähdä myöskään yksilöratsastajien kilpailussa.

– Charlotte Dujardin ja hänen Freestyle-hevosensa on hylätty Grand Prix -luokassa. Hevosen vasemmasta kyljestä löytyi verta kilpailun jälkeisessä tarkastuksessa, Kansainvälisen ratsastajainliiton FEIn Twitter-tilillä kirjoitettiin. (siirryt toiseen palveluun)

Kouluratsastuksen sääntöjen mukaan ratsastajan suoritus hylätään, jos hevosesta löytyy verta suorituksen aikana tai sen jälkeen.

– Hylkääminen tämän säännön vuoksi ei tarkoita, että tarkoituksena on ollut vahingoittaa hevosta, mutta säännöt on tehty suojelemaan hevosen hyvinvointia, FEIn päivitys jatkui.

Järkyttyi saamastaan palautteesta

Kyljessä olleen verijäljen epäiltiin johtuneen ratsastajan käyttämästä tähtikuvioisesta kannuksesta. Kyseisten kannusten käyttö sai ihmiset sosiaalisessa mediassa liikkeelle ja tähtiratsastaja sai osakseen paljon vihaista palautetta. Toisaalta myös puolustajia riitti.

Dujardin itse vakuutti syyttömyyttään.

– Tämä on ollut yksi elämäni vaikeimmista päivistä. Olen todella järkyttynyt. Freestyle ja kaikki hevoseni ovat osa perhettä, Dujardin vakuutti.

– Sanotaan, että haasteet tekevät meistä vahvempia. Sydämeni on särkynyt tätä kirjoittaessani. Olen kiitollinen kaikille, jotka ovat lähettäneet kannustavia terveisiään. Te, jotka olette käyttäneet sosiaalista mediaa inhottavimmalla mahdollisella tavalla.. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, ja minä en voi sitä estää, Dujardin vuodatti. (siirryt toiseen palveluun)

Dujardin on voittanut urallaan kolme olympiakultaa ja monia EM- ja MM-mitaleja.

Yle välittää ratsastuksen EM-kilpailut kanavillaan.

Lue myös:

Hevosen loukkaantuminen päätti Juulia Jyläksen EM-kisat jo radan alkuvaiheessa: "Fini on tosi vahva kaveri ja tämä on ihan uutta meillekin"

Henri Ruoste selvitti tiensä jatkoon kouluratsastuksessa

Kouluratsastaja Fabricius-Bjerre odotti EM-kisojen avauspäivältä parempaa, mutta oli silti hyväntuulinen: "Kaikki luulevat, että minä nautin, mutta se on jonkinlainen kisairvistys"

Kouluratsastusjoukkue havittelee EM-kisoista maapaikkaa olympialaisiin – kunnianhimoinen tavoite vaatii venymistä: "Meidän kaikkien pitäisi suoriutua mieluiten yli oman tulostason"

Suosittelemme sinulle