Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Kalle Rovanperän kartturi meni vaikeaksi, kun Yle Urheilu kysyi hänen elämänohjeistaan 18-vuotiaalle superlahjakkuudelle: "Ei sovi tähän"

Rallilahjakkuus Kalle Rovanperä, 18, ja kartanlukija Jonne Halttunen, 33, ovat hyviä ystäviä ikäerosta huolimatta.

Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä
Kuva: Tomi Hänninen
Riku Salminen,
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun kaiken rallisisällön lähetysaikoineen löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sieltä pääset muun muassa lukemaan tuoreimmat uutiset ja katsomaan puhuttavimmat videoklipit jokaiselta erikoiskokeelta.

Skodan Kalle Rovanperä hakee Saksan MM-rallista viidettä peräkkäistä osakilpailuvoittoaan WRC2 Pro -luokassa. Rovanperä, 18, on dominoinut oman luokkansa kilpailuja viime aikoina.

– Ykköskoroke on aina tavoite. Saksassa se on aika paljon vaikeampi saavuttaa, mutta on vain hyvä, että on haastetta, Rovanperä sanoi Yle Urheilulle Saksan MM-rallin testierikoiskokeen jälkeen torstaina.

Rovanperä oli testi-ek:lla WRC2 Pro -luokan nopein. Saksan MM-ralli alkaa varsinaisesti torstaina illalla.

Rovanperän kartanlukijan Jonne Halttusen mukaan nuori lahjakkuus on kypsynyt kauden aikana.

– Me tiedämme, missä asioissa olemme tehneet virheitä. Viime kilpailut ovat olleet hyviä. Kun olemme johtaneet, emme ole lähteneet hölmöilemään tai ottaneet liikaa riskejä, Halttunen arvioi.

"Opetan Kallelle elämän saloja"

Halttusen, 33, ja Rovanperän, 18, yhteistyö autossa toimii erinomaisesti. Kaksikko viettää paljon aikaa yhdessä myös kisojen ja testien ulkopuolella.

– Olemme hyviä kavereita. Onhan Jonne vähän vanhempi, mutta hän on muuten niin lapsellinen, että hän tulee enemmän minun tasolle, Rovanperä naurahti.

– Meillä klikkaa ihan hyvin. Minä opetan Kallelle vähän elämän saloja tässä samalla, Halttunen jatkoi.

Hetkeä myöhemmin Halttunen meni vaikeaksi, kun Yle Urheilu kysyi elämänohjeista tarkentavia kysymyksiä.

Minkälaisia elämänviisauksia on tullut?

– Hyviä, Halttunen vastasi.

Heitä yksi esimerkki, josta me muutkin voimme oppia?

– Ei tule mitään... Ei sovi tähän.

Ralli ratkaistaan lauantaina

Keskustelu siirtyi elämänohjeista takaisin Saksan MM-ralliin, josta kaksikko hakee voittoputkelleen jatkoa.

– Tämä on kaikille vaikea kilpailu, mutta lauantai merkitsee paljon. Se on vähän tuuripeliä, tuleeko rengasrikkoja vai ei. Meillä auttaa aika paljon viime vuoden nuotit ja kokemus tästä kisasta, Halttunen sanoi.

Halttunen viittasi Panzerplatten erikoiskokeeseen, joka ajetaan sotilasalueella. Yli 40 kilometrin erikoiskokeella on paljon irtokiviä, jotka voivat aiheuttaa rengasrikkoja.

Ennakkolähetys Saksan rallista TV2:ssa ja Areenassa klo 19.45 alkaen torstaina.

Lue myös:

Sotilasalueella suhaillaan kenties viimeistä kertaa, Rovanperällä vastassa kovat kirittäjät – näin seuraat Saksan MM-rallia Ylen kanavilla

Saksan MM-ralli alkaa poikkeuksellisella tavalla – Esapekka Lappi aikoo repiä tilanteesta kaiken hyödyn irti

Missä sopimukset viipyvät? – kuljettajamarkkinoiden hiljaisuus kummastuttaa Saksan kinkkisen MM-rallin alla: "Odotin, että joku asia olisi jo nytkähtänyt eteenpäin"

Jari-Matti Latvala voi jäädä ilman tallipaikkaa ensi kaudelle – avautuu nyt epävarmasta tilanteestaan Saksan MM-rallin alla: "Tilanne on nyt tämä"

Suosittelemme sinulle